Maker zoekt Maker: Hokuspocus, hier hebben wij HaFaBra. En drie andere winnaars!

23-11-2022
Het is zo ver! De eerste ronde van Maker zoekt Maker waarbij maar liefst VIÉR projecten financiële ondersteuning kunnen ontvangen is afgerond! Lees snel verder om er achter te komen wie de gelukkige winnaars zijn….
Judith Weusten (AHK) & Sanne Schuhmacher (HKU) Judith Weusten (AHK) & Sanne Schuhmacher (HKU)

Volg Maker zoekt Maker: 
< TERUG  VERDER>
Naar alle berichten >


Ga naar Maker zoekt Maker >

Achtste ronde van Maker zoekt Maker

Keep an Eye is sinds 2020 óók creatief-matchmaker, waardoor een componist de perfecte tekstschrijver vindt, een circusclown zijn/haar kleding-designer, een startende band hun fotograaf enzovoort, enzovoort.. Hebben twee partijen elkaar via ons gevonden? Dan kunnen ze samen aan de slag gaan met het projectplan/begroting en deze indienen om zo aanspraak te maken op maximaal € 2500,- financiële ondersteuning om hun project te realiseren.

Met heel veel trots presenteren wij jullie de nieuwe interdisciplinaire projecten die wij mogen ondersteunen

HaFaBraOpera (werktitel)

Judith Weusten (AHK) & Sanne Schuhmacher (HKU)

Operazangeres Judith Weusten en toneelschrijver Sanne Schuhmacher slaan de handen ineen om samen een opera te maken; ‘Wij als jonge makers (componist, toneelschrijver, regisseur, zangeres en muzikant) maken een nieuwe opera speciaal voor blaasorkesten en voeren deze vervolgens met verscheidene orkesten uit heel Nederland uit. We zullen als professionals samenwerken met amateurorkesten en samen een mooi project op de planken zetten. Wij zien hierin een unieke kans omdat er op dit moment nog geen opera bestaat voor deze orkestvorm en hiermee willen we dan ook een heel nieuw publiek enthousiast maken voor opera.
De orkesten leveren de instrumentalisten, dirigent en locatie. En wij leveren muziek, zangers, pianist, decor, promotiemateriaal en natuurlijk de hele geregisseerde opera. We zitten barstensvol inspiratie en zijn op dit moment druk bezig met de eerste stappen die bij een project van dit formaat komen kijken. De eerste stap is een mooi onderwerp en verhaal bedenken, en dan gaan we helemaal los!”

Place/Make (werktitel)

Melody Nolan (Codarts) & Omer van Soldt (KABK)

De steden waarin we leven vormen ons in de loop der tijd. Hebben wij ook een rol in het vormen van onze stad? We kunnen proberen onszelf te veranderen om op een bepaalde plek te passen, of de indeling van een plek te veranderen om ons aan te passen. Deze pogingen kunnen worden gezien als een dialoog - een spel tussen twee partijen die al dan niet bewuste drijfveren hebben om de ander te veranderen. Place/Make (werktitel) verkent de uitwisselingsinvloed van habitat en bewoners in een collage van film en beweging.

Melody Nolan (circusartieste) en Omer van Soldt (multimediakunstenaar/filmmaker) hebben zowel creatief als geografisch een verschillende achtergrond. Door elkaars werk te ontdekken, creatieve niches en punten van gemeenschappelijk belang te ontdekken, zoeken ze naar nieuwe manieren om hun vaardigheden te combineren. Met Place/Make dagen ze elk hun artistieke conventies uit door hun methodes, grondslagen en principes in relatie tot de artistieke discipline van de ander te plaatsen.

César Rogers (Gerrit Rietveld Academie) & Jules Monnier (AHK)
César Rogers (Gerrit Rietveld Academie) & Jules Monnier (AHK)

Fanfare Fantasies - a Concert series

César Rogers (Gerrit Rietveld Academie) & Jules Monnier (AHK)

“In de huidige kunstwereld voelden we een echt gebrek aan interactie tussen klassieke muziek en beeldende kunst. Daarom willen we een serie ontmoetingsconcerten samenstellen onder leiding van Fanfare Amsterdam. Het zal 2 scholen uit Nederland verbinden: het Conservatorium van Amsterdam (muziek) en de Gerrit Rietveld Academie (beeldende kunst). Een divers en rijk programma van 1 uur durende concerten, gespeeld door 2 musici die een mix van improvisatie, barok, klassiek en hedendaagse muziek spelen. In een intieme setting zal het publiek een reis langs verschillende componisten beleven, gevolgd door gesprekken met de musici zelf. 
We willen de nadruk leggen op het toegankelijker maken van klassieke muziek, door het naar onverwachte plekken te brengen, waar verrassende artistieke samenwerkingen kunnen plaatsvinden, resonerend in een sfeer van complete wonderlijke gezelligheid.”

Simon Granit Ossoinak (Codarts) & Branko Valchev (Codarts)
Simon Granit Ossoinak (Codarts) & Branko Valchev (Codarts)

Pulse of the Past

Simon Granit Ossoinak (Codarts) & Branko Valchev (Codarts)

Pulse of the Past is gemaakt en uitgevoerd door Branko Valchev, percussionist en drummer, en Simon Granit Ossoinak, circusartiest en danser, die een passie delen voor interdisciplinaire samenwerkingen. Pulse of the Past is een interactieve voorstelling met acrobatiek, dans en drums gebaseerd op de volgende onderzoeksvraag: Hoe kunnen we het gevoel van saamhorigheid, zoals in traditionele samenkomsten, creëren met een moderne voorstelling? 
Het snelle leven in de grote stad is heel individualistisch en je loopt vaak rond zonder het gevoel van verbinding met de mensen om je heen. Deze voorstelling wil je laten ervaren dat je even deel uitmaakt van een groter geheel! 
Pulse of the Past speelt 24-25 maart op het Cafe Theater Festival Rotterdam en wordt in de weken daarna uitgewerkt tot een buitenvoorstelling.

  • Wij wensen deze makers heel veel succes bij het ontwikkelen en/of verder uitwerken van hun plannen, en houden jullie op de hoogte van hun vorderingen. 


Schrijf hem snel in je agenda; de volgende deadline om kans te maken op de Maker zoekt Maker ondersteuning is 1 april 2023!

Meld je hier aan!
(vóór 1 april 2023) »