Slingeren, salto’s, slapstick en jongleren… kun je leren

22-09-2022
Winnaars van de Keep an Eye Circus and Performance Awards 2022 bekend! Slingeren, salto’s, slapstick en jongleren… de nieuwe winnaars van de Keep an Eye Circus and Performance Awards 2022 staan in de startblokken om aan de slag te gaan!
Company Hein? Company Hein?

Volg The Circus and Performance Acts:
< TERUG   VERDER >   
Naar alle berichten >


En de winnaars zijn…

In 2019 breidde de stichting uit met een nieuwe discipline; CIRCUS! Deze mooie samenwerking met de Fontys School of Fine and Performing Arts heeft geleid tot de Keep an Eye Circus and Performance Awards waarbij 3 (groepen) studenten een speciaal begeleidingstraject met residentie winnen.
Zij krijgen zo de kans om hun eindexamenproject met behulp van een expert te ontwikkelen tot een professionele productie, met als kers op de taart een exclusief optreden op Festival Circolo 2022!

Company Hein? - Unnecessary Violence (studenten Nils en Elise)

In de eerste voorstelling ooit van Compagnie Hein? laten twee jongleurs zich inspireren door het gedrag van kinderen die voortdurend de grenzen aftasten. De twee Franse acrobaten geloven dat volwassenen deze neiging niet verliezen, maar eerder bedekken met een laagje zakelijkheid. Met hun vriendschap als basis verkennen Elise en Nils samenwerking en conflict door middel van humor, speelsheid en indrukwekkende jongleerkunsten.

Framing Effekt - Systema (studenten Marius, Julie, Shalom, Nicolas)

Vier jonge performers starten een kettingreactie met circus en dans. De ene lichaamsbeweging zet de volgende in gang, brengt de ander uit balans, of geeft precies dat duwtje om rechtop te blijven. Ze zijn elkaars contragewicht, steunen en stoorzenders. Met een minimale opstelling, een touw dat aan het plafond bungelt, raken ze aan grote thema’s als emotionele verbondenheid en de behoefte aan intimiteit.

Tom Begault - We don’t smoke Little Boy (student: Tom)

Het uitgangspunt van deze voorstelling is de atoombom die op Hiroshima viel. Creatief storyteller Tom Begeault laat de tragedie links liggen en focust op het ontstaansverhaal van de bom, Little Boy. Hij kruipt in de huid van een gekke wetenschapper die telkens weer nieuwe grenzen opzoekt. Hij hijst zichzelf in de touwen en laat vanuit daar de voorstelling steeds verder ontsporen. Met een eenvoudige opzet weet de jonge maker een hele nieuwe wereld te creëeren die niet alleen absurd is, maar ook absurd grappig. 

Tom Begault
Tom Begault

Over Festival Circolo

Festival Circolo is het grootste circusfestival van Nederland. Van 21 tot en met 30 oktober presenteren zij tien dagen lang circus van het hoogste niveau. Het festivalhart ligt in het Tilburgse Spoorpark. Daar vind je meerdere circustenten, foodtrucks, speeltoestellen en een buitenpodium waar dagelijks gratis circusvoorstellingen te zien zijn. Ook zijn er voorstellingen te zien op andere locaties in de stad. 

Hier vind je de programmering >