Keep an Eye jazzconcertjes

Sunday 3 April 2022
Singer Laren

Net als de Keep an Eye Zomer Concertjes een nieuw initiatief: Keep an Eye organiseert samen met Singer Laren en het Conservatorium van Amsterdam maandelijks de Keep an Eye Jazz Concerten, onder de titel Singer Swinging Sundays. Hierdoor krijgt jong aanstormend jazztalent met recht een 'buitengewoon' (zeker bij mooi weer) podium in een beroemd museum/theater!

Deze maand het Ben Fitzpatrick Quintet

Het Ben Fitzpatrick Quintet bestaat uit vijf jonge musici die de afgelopen jaren allemaal deel uitmaakten van de Amsterdamse jazzscene. Het collectief werd begin 2020 opgericht door Ben Fitzpatrick en Massimo Imperatore. Samen ontwikkelden zij een visie voor muziek die gefocust is op improvisatie en creativiteit, maar tegelijkertijd ook toegankelijk is voor een breder publiek.
In hun shows creëren ze een sound vol soul waarvan je direct wilt opspringen en dansen, maar verwacht ook meegenomen te worden op een spiritueel avontuur.

De ritmesectie van de band bestaat uit Massimo Imperatore op elektrische gitaar, Matteo Mazzu op electrische bas en Nitin Parree op drums. De frontlinie wordt bemand door Alvaro Artime Jimenez op trompet en Ben Fitzpatrick op saxofoon.

Ze wonnen in 2021 zowel de Vakjuryprijs als de Denise Jannah Award tijdens de allereerste editie van de Grachtenfestival Jazz Competition. 

Lees hier meer >