Uitreiking Animation Talent Award

Wednesday 2 November 2022
Chassé Theater - Breda

Op deze dag pitchen vijf genomineerde alumni hun project aan een jury bestaande uit professionals uit het werkveld en wordt de winnaar bekend gemaakt. De award is een stimuleringsprijs voor een recent afgestudeerd animatietalent van de éénjarige Masteropleiding Animation aan het Master Institute of Visual Cultures (St. Joost School of Art & Design). De winnaar krijgt een ontwikkelbudget om een eigen project een stap verder te brengen. De uitreiking vindt plaats tijdens Playgrounds BLEND.

Digitale 'speeltuin'

Playgrounds is een instituut en platform dat internationale creatieve communities verbindt en vormt op het gebied van illustratie, animatie, games, digitaal design en kunst. Het doel is om creatief zelfvertrouwen, vaardigheden, kennis en inclusiviteit binnen de creatieve industrie te vergroten.

In BLEND verbreden we het perspectief op post-digitale visuele cultuur door de betrokkenheid van toonaangevende, inspirerende kunstenaars van over de hele wereld. De bezoeker krijgt een catwalk te zien van inspirerend, vooruitstrevend en innovatief werk van kunstenaars die zich uitstrekken tot buiten de traditionele disciplines en graag dingen door elkaar halen.