'Het kan behoorlijk complex zijn om iets simpel te maken.' Jack Dorsey (Twitter)

Je hebt een passie. Je studeert in die richting om er je vak van te maken. Misschien win je zelfs al prijzen tijdens je studie. Je rondt hem af. Maar dan? Gelijk succesvol aan de bak? Dan heb je het goed gedaan. Maar het kán zijn dat het maken van een goede start minder eenvoudig is. Daarom hebben wij met een aantal mensen nagedacht over zo'n start. En over hoe wij je daar bij zouden kunnen helpen.
De Keep an Eye Academy De Keep an Eye Academy

De Keep an Eye Academy slaat een nieuwe weg in

Ben jij een getalenteerde muzikant, kunstenaar, ontwerper, filmmaker? Of op een andere manier creatief? Keep an Eye houdt de ogen open voor jonge, veelbelovende talenten en geeft je graag een steuntje in de rug.

In 2017 begonnen wij kleinschalig met de Keep an Eye Academy. Wij boden workshops en lezingen aan waarbij belangrijke aspecten van het ondernemerschap aan bod kwamen. Bijvoorbeeld personal branding, een bedrijfsplan maken, fondsenwerving, een website bouwen, teksten schrijven, pitchen en acquisitie doen.

Die workshops vonden plaats in kleine kring in onze Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting. Maar de galerie was letterlijk te klein voor het aantal aanvragen en bovendien lastig te bereiken met het openbaar vervoer. Daarom de volgende stap genomen.

 

Seminar en masterclasses mogelijk gemaakt door Keep an Eye 

Het Amsterdams Kleinkunst Festival  (AKF) organiseerde in 2018 in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam het seminar ‘Artist in Business’. Een dag vol zakelijke workshops voor (beginnende) artiesten en muzikanten.

Het seminar werd geopend door Wende Snijders en Benjamin Herman die samen in gesprek gingen over de zakelijke aspecten van het vak. Wat hadden zij gehoord willen hebben toen zij zelf nog studeerden? Wat hebben zij op zakelijk vlak zelf moeten ontdekken en ontwikkelen voordat zij gekomen zijn waar ze nu zijn? 
Co de Kloet interviewde deze twee grootheden binnen het theater en de muziek, waarna de deelnemers in groepen de verschillende workshops konden volgen.

Buiten het AKF-seminar om waren er tevens de Keep an Eye Masterclasses, die door rotten in het vak gegeven werden. Bijvoorbeeld Wimie Wilhelm, Raoul Heertje, Herman van Veen en Theo Nijland verleenden hun medewerking. 

Ook binnen de andere kunstdisciplines waren er al tal van bekende persoonlijkheden betrokken bij de ondersteuning van jong Keep an Eye talent. 

Verdere grote namen >

Het uitrollen van de behaalde resultaten

Het AKF-seminar en de masterclasses bleven niet onopgemerkt. Gewaardeerd door de deelnemers en enthousiast ondersteund door de 'masters'. Er ontstond vraag naar meer. Het kan dan ook niet anders dan dat wij werken aan de continuering van deze initiatieven.

Vast staat dat het Amsterdams Kleinkunst Festival fullspeed doorgaat met nieuwe masterclasses en workshops. Maar Keep an Eye heeft intussen ook een aantal andere partners in deelname weten te interesseren. Bijvoorbeeld het festival Graphic Matters, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en de Dutch Design Foundation. 

 

Voorbeeldje: Artist in Business Masterclass  

Masterclass door Wimie Wilhelm