Partners en samenwerking: 'Grote ontdekkingen en verbeteringen zijn altijd het gevolg van de samenwerking tussen vele denkvermogens' Alexander Graham Bell

Met ingang van 2008 werkt Keep an Eye aan de ontwikkeling van jong talent. Dat kunnen wij niet alleen, daarom zochten wij in de loop van de tijd samenwerking met een aantal van de bekendste opleidingen en festivals in de kunst en cultuur. Wij streven naar een langdurige relatie met onze partners en worden daar sinds 2016 in bijgestaan door het Prins Bernhard Cultuurfonds, dat ook in ons bestuur is opgenomen. Sinds de oprichting van Keep an Eye ontstonden er 30 grotere en kleinere lopende projecten.

Vind hier (ook onder het 'logoblad') onze partners in binnen- en buitenland, bekende bij ons betrokken personen en de podia waar wij gast zijn


> Bekende persoonlijkheden 


Bekende persoonlijkheden die zich verbonden hebben én verbinden aan Keep an Eye. Zij gaven Masterclasses en workshops aan jong Keep an Eye talent. Gaven lezingen, schreven artikelen, maakten deel uit van jury's en stonden voor de orkesten.  

Hier een opsomming van bekende namen


> Festivals en overkoepelende organisaties


Prins Bernhard Cultuurfonds  nieuws

Het Prins Bernhard Cultuurfonds neemt een aparte plaats in in deze line-up. Zij introduceerden Jong Metropole bij Keep an Eye en zorgen er straks voor dat Keep an Eye nog vele jaren doorgaat op dezelfde vertrouwde manier als nu het geval is. 

Jong Metropole  project   nieuws

Een unieke samenwerking tussen het Metropole Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Dit 'kleine broertje/zusje' van het grote Metropole wordt door Keep an Eye ondersteund.

Metropole Orkest:  -  Website  -  Facebook
Nationaal Jeugd Orkest:  -  Website  -  Facebook
Nationaal Jeugd Jazz Orkest:  -  Website  -  Facebook
Jong Metropole:  -  Website  -  Facebook

Amsterdams Kleinkunst Festival  project   nieuws

Best bijzonder ook in deze opsomming is het Amsterdams Kleinkunst Festival. In dit project nemen een drietal opleidingen deel, maar ook autodidacten.
 
 

Over het IJ Festival  project   nieuws

Een straattheater festival op de NDSM-werf in Amsterdam noord, waar jonge nieuwe acteurs/makers worden 'losgelaten' op zeecontainers.
 

Dutch Design Foundation  project   nieuws

Hier geeft de Dutch Design Foundation ons de gelegenheid om in contact te komen met al het in Nederland studerende designtalent. 
 

Wonderfeel Festival  project   nieuws

De samenwerking met het Wonderfeel Festival start in 2019. Een festival voor klassieke muziek in de meest brede zin middenin de natuur.
 

Circus and Performance Arts  project   nieuws

Een opleiding van Fontys Hogescholen. Samen met Festival Circolo staan zij jaarlijks voor een circusfestival door heel Tilburg. Is circus in Nederland niet heel 'groot', de opleiding is dat wel en staat internationaal in hoog aanzien.
 

Graphic Matters  project   nieuws

Graphic Matters is een festival dat tweejaarlijks gehouden wordt in Breda. Het festival staat geheel in het teken van grafisch design van jong talent en Keep an Eye neemt daar masterclasses en workshops onder de hoede.
 

> Partners in overige projecten


Conservatorium van Amsterdam project   nieuws

Samen met deze afdeling van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten werd in 2009 de ‘Keep An Eye Jazz Award’ georganiseerd.  In 2010 en 2011 is dit evenement internationaal uitgegroeid tot de ‘European Jazz Award’, om vervolgens in 2012 en 2013 door te groeien naar de Keep an Eye International Jazz Award.
 
 

Nederlandse Filmacademie project   nieuws

Sinds 2011 is Keep an Eye partner van de Nederlandse Film en Televisie Academie. Het eindexamenfestival van deze school is nu omgetoverd tot het 'Keep an Eye Filmacademie Festival' en trekt volle zalen!
 

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten project   nieuws

AHK-ers doen niet alleen inspiratie op binnen de schoolgebouwen. Zij wijken ook graag uit naar het Starterscafé, waar het nuttige met het aangename verenigd wordt.
 


Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag
project   nieuws

Sinds een aantal jaren ondersteunt Keep an Eye de Fashionshow van de KABK en reikt daar tevens de Textiel- & Modeprijs uit. Daarnaast organiseert Keep an Eye hier een jaarlijkse masterclass.
 

Koninklijk Conservatorium van Den Haag project   nieuws

Jong klassiek talent speelt hier side by side met 'oud' talent, namelijk Het Orkest van de Achttiende Eeuw. De uitreiking van de jaarlijkse Keep an Eye talentprijs is eveneens een vast onderdeel in het CV van het conservatorium.
 
 

Gerrit Rietveld Academie project   nieuws

Keep an Eye organiseert hier jaarlijks een aantal masterclasses voor studenten van de mode-opleiding. Deze staan in het teken van het leven ná de opleiding en volgen ieder jaar een ander thema.

Website  -  Facebook

Hoge School voor de Kunsten Utrecht project   nieuws

Hier draait het bij Keep an Eye vooral om beeld. Fotografie, maar dan wel meer interdiscipinair gericht. Elk jaar stelt Keep an Eye hier drie stipendia van € 10.000,- voor uitmuntend talent ter beschikking.
Daarnaast ondersteunt Keep an Eye hier het artist in residence project bij de afdeling beeldende kunst.

 Website  -  Facebook

Avans Hogeschool - St. Joost project   nieuws

Vanaf 2021 gaan we een tweetal trajecten ondersteunen voor studenten aan de St. Joost School of Art & Design. Voor derdejaars studenten die de minor Development for Storytelling volgen, gaan we dit doen in de vorm van inspirerende masterclasses door toonaangevende animators/character designers. Daarnaast zal een getalenteerde nét afgestudeerde masterstudent een aanmoedigingsprijs ter waarde van € 10.000,- ontvangen

  Website  -  Facebook

Hogeschool Zuyd - Toneelacademie project   nieuws

Vergeleken bij theater, moeten filmacteurs opereren in een omgeving waarin geen of nauwelijks tijd is voor repetitie. Het is een realiteit die filmacteurs dwingt zich veel zelfstandiger, vaak in eenzaamheid, voor te bereiden. Dat verschilt grondig van hetgeen acteurs over het algemeen vanuit de acteursopleidingen aangeleerd krijgen. Keep an Eye ondersteunt het project waarin zij hierin voorbereid worden.

   Website  -  Facebook

Singer Laren (museum en theater) project   nieuws

Hier krijgt twee maal per jaar een kunstenaar van Pouloeuff vijf maanden de tijd om ruimtevullend werk te exposeren.
Daarnaast organiseert Keep an Eye hier maandelijks concertjes. 's Zomers klassiek en 's winters jazz.
 

Rosa Spier Huis project   nieuws

Naast Singer Laren maakt ook het Rosa Spier Huis deel uit van de Keep an Eye podia. Een bijzondere plek waar kunstenaars en wetenschappers wonen en werken. Zij wonen hier onder gelijkgestemden. Het Rosa Spier Huis biedt bewoners, maar ook kunstenaars van buiten, een podium om hun inspiratie te delen met het publiek.
 

VIP PODIA project   nieuws

VIP Podia staat voor de Vereniging voor Jazz en Improvisatie Podia. Winnaars van Keep an Eye 'The Records' krijgen als onderdeel van het prijzenpakket een tournee langs een aantal van de aangesloten podia aangeboden.

Website 

Studio 150 - Bethlehemkerk project   nieuws

De Betlehemkerk is recent getransformeerd tot ultieme geluidsopname-studio. Vanuit hier worden maandelijks Keep an Eye Concertjes gestreamd. Wisselend jazz, klasssiek en kleinkunst.

Website  -  Facebook

Dooyewaard Stichting 

Die ateliers in Blaricum ter beschikking stelt aan jong startend talent, dat ook bij Pouloeuff exposeert. 

Website 

Festival Off 

Het informele 'zusje' van het tweejaarlijkse FotoFestival Naarden. Keep an Eye en Galerie Pouloeuff werken daar op wisselende manieren mee samen. 

Website 

Voordekunst 

Voordekunst geeft advies, begeleidt crowdfundingcampagnes en helpt zo de doelen van kunstenaars én de creatieve sector te bereiken. 

Website 

BOKnet 

De Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK) is een stichting zonder winstoogmerk die opkomt voor de collectieve en individuele belangen van professionele beeldend kunstenaars. 

Website > Afgeronde samenwerkingen> Muziek als wereldtaal


 

De studenten van bovengenoemde opleidingen en academies vliegen straks over de hele wereld uit. Maar, omgekeerd, Keep an Eye zoekt hen zelf ook in het buitenland op. Wij stelden een lijstje op van buitenlandse academies die deelnamen en -nemen aan de International Jazz Award. Lees hier meer.

 


> Speciale dank aan alle medewerkers van de podia


Ben je nieuwsgierig naar de podia waar je ons allemaal kunt vinden? Kijk dan vooral op onze indrukwekkende lijst. Wij hopen jou daar vaak te zien. Want jouw aanwezigheid is belangrijk voor de musici en artiesten. Zij hebben jullie steun en enthousiasme hard nodig! Ook de vrouwen en mannen backstage zijn trouwens heel blij met een volle zaal.