Partners en samenwerking: 'Grote ontdekkingen en verbeteringen zijn altijd het gevolg van de samenwerking tussen vele denkvermogens' Alexander Graham Bell

Met ingang van 2008 werkt Keep an Eye aan de ontwikkeling van jong talent. Dat kunnen wij niet alleen, daarom zochten wij in de loop van de tijd samenwerking met een aantal van de bekendste opleidingen en festivals in de kunst en cultuur. Wij streven naar een langdurige relatie met onze partners en worden daar sinds 2016 in bijgestaan door het Prins Bernhard Cultuurfonds, dat ook in ons bestuur is opgenomen. Sinds de oprichting van Keep an Eye ontstonden er 30 grotere en kleinere lopende projecten.

Hier vind je (onder het 'logoblad') onze partners in binnen- en buitenland, bij ons betrokken personen (gróte namen) en de podia (gróte podia) waar wij gast zijn


> Bekende persoonlijkheden 


Bekende persoonlijkheden die zich verbonden hebben én verbinden aan Keep an Eye. Zij gaven Masterclasses en workshops aan jong Keep an Eye talent. Gaven lezingen, schreven artikelen, maakten deel uit van jury's en stonden voor de orkesten.  

Hier een opsomming van bekende namen


> Festivals en overkoepelende organisaties


Het Cultuurfonds  nieuws

Het Cultuurfonds neemt een aparte plaats in in deze line-up. Zij introduceerden Jong Metropole bij Keep an Eye en zorgen er straks voor dat Keep an Eye nog vele jaren doorgaat op dezelfde vertrouwde manier als nu het geval is. 

Jong Metropole  project   nieuws

Een unieke samenwerking tussen het Metropole Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Dit 'kleine broertje/zusje' van het grote Metropole wordt door Keep an Eye ondersteund.

Metropole Orkest:  -  Website  -  Facebook
Nationaal Jeugd Orkest:  -  Website  -  Facebook
Nationaal Jeugd Jazz Orkest:  -  Website  -  Facebook
Jong Metropole:  -  Website  -  Facebook

Amsterdams Kleinkunst Festival  project   nieuws

Best bijzonder ook in deze opsomming is het Amsterdams Kleinkunst Festival. In dit project nemen een drietal opleidingen deel, maar ook autodidacten.
 
 

Grachtenfestival  project   nieuws

Aan de Amsterdamse grachten vind je onder de vlag van het Grachtenfestival en Keep an Eye: The Jazz Gems.
 

Over het IJ Festival  project   nieuws

Een straattheater festival op de NDSM-werf in Amsterdam noord, waar jonge nieuwe acteurs/makers worden 'losgelaten' op zeecontainers.
 

Dutch Design Foundation  project   nieuws

Hier geeft de Dutch Design Foundation ons de gelegenheid om in contact te komen met al het in Nederland studerende designtalent. 
 

Wonderfeel Festival  project   nieuws

De samenwerking met het Wonderfeel Festival start in 2019. Een festival voor klassieke muziek in de meest brede zin middenin de natuur.
 

Circus and Performance Arts  project   nieuws

Een opleiding van Fontys Hogescholen. Samen met Festival Circolo staan zij jaarlijks voor een circusfestival door heel Tilburg. Is circus in Nederland niet heel 'groot', de opleiding is dat wel en staat internationaal in hoog aanzien.
 

De Dutch Don't Dance Division  project   nieuws

Dansgezelschap waar jonge kinderen kennis maken met het podium; dansers in opleiding en net-afgestudeerden leren om hun vleugels uit te slaan; gepensioneerden en minder mobiele mensen in beweging blijven en patiënten met M.S. of Parkinson een kans krijgen met hun lichaam te werken.
 

Graphic Matters  project   nieuws

Graphic Matters is een festival dat tweejaarlijks gehouden wordt in Breda. Het festival staat geheel in het teken van grafisch design van jong talent en Keep an Eye neemt daar masterclasses en workshops onder de hoede.
 
 

Festival Cement  project   nieuws

Elk jaar trakteert Festival Cement op een negendaags festival vol spannende voorstellingen. Zo’n 20 jonge makers uit Nederland en Vlaanderen tonen hun werk aan een nieuwsgierig publiek. Verspreid over 9 dagen zijn er gemiddeld 100 voorstellingen te zien.
 
 
 
 

> Partners in overige projecten


Conservatorium van Amsterdam project   nieuws

Samen met deze afdeling van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten werd in 2009 de ‘Keep An Eye Jazz Award’ georganiseerd.  In 2010 en 2011 is dit evenement internationaal uitgegroeid tot de ‘European Jazz Award’, om vervolgens in 2012 en 2013 door te groeien naar de Keep an Eye International Jazz Award.
 
 

Nederlandse Filmacademie project   nieuws

Sinds 2011 is Keep an Eye partner van de Nederlandse Film en Televisie Academie. Het eindexamenfestival van deze school is nu omgetoverd tot het 'Keep an Eye Filmacademie Festival' en trekt volle zalen!
 
 

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag project   nieuws

Sinds een aantal jaren ondersteunt Keep an Eye de Fashionshow van de KABK en reikt daar tevens de Textiel- & Modeprijs uit. Daarnaast organiseert Keep an Eye hier een jaarlijkse masterclass.
 

Koninklijk Conservatorium van Den Haag project   nieuws

Jong klassiek talent speelt hier side by side met 'oud' talent, namelijk Het Orkest van de Achttiende Eeuw. De uitreiking van de jaarlijkse Keep an Eye talentprijs is eveneens een vast onderdeel in het CV van het conservatorium.
 
 

Gerrit Rietveld Academie project   nieuws

Keep an Eye organiseert hier jaarlijks een aantal masterclasses voor studenten van de mode-opleiding. Deze staan in het teken van het leven ná de opleiding en volgen ieder jaar een ander thema.

Website  -  Facebook

Hoge School voor de Kunsten Utrecht project   nieuws

Hier draait het bij Keep an Eye vooral om beeld. Fotografie, maar dan wel meer interdiscipinair gericht. Elk jaar stelt Keep an Eye hier drie stipendia van € 10.000,- voor uitmuntend talent ter beschikking.
Daarnaast ondersteunt Keep an Eye hier het artist in residence project bij de afdeling beeldende kunst.

 Website  -  Facebook

Avans Hogeschool - St. Joost project   nieuws

Vanaf 2021 gaan we een tweetal trajecten ondersteunen voor studenten aan de St. Joost School of Art & Design. Voor derdejaars studenten die de minor Development for Storytelling volgen, gaan we dit doen in de vorm van inspirerende masterclasses door toonaangevende animators/character designers. Daarnaast zal een getalenteerde nét afgestudeerde masterstudent een aanmoedigingsprijs ter waarde van € 10.000,- ontvangen

  Website  -  Facebook

Grote Kerk Naarden-Vesting project   nieuws

Hoeveel ruimte kan en mag een mens voor zichzelf opeisen en innemen? Hoe kan uit verdriet groei ontstaan? En wat betekent het verdwijnen van betekenisvolle structuren voor onze menselijkheid? Kunstenaars uit Galerie Pouloeuff exposeren. 

Singer Laren (museum en theater) project   nieuws

Hier krijgt twee maal per jaar een kunstenaar van Pouloeuff vijf maanden de tijd om ruimtevullend werk te exposeren.
Daarnaast organiseert Keep an Eye hier maandelijks concertjes. 's Zomers klassiek en 's winters jazz.
 

Beeld en Geluid project   nieuws

Beeld & Geluid beheert één van de grootste gedigitaliseerde media-archieven ter wereld. Boordevol met ondermeer radio, televisie, YouTube-video’s, objecten, geschreven pers, podcasts en games. Beeld en Geluid werkt samen met Galerie Pouloeuff in het project 'Spacemakers'.
 

Blind Walls Gallery project   nieuws

De Blind Walls Gallery biedt met de Open Call acht makers de kans om een mural te maken onder begeleiding van experts. Eén uiteindelijke winnaar mag in de zomer een openbare mural maken. Dit is een betaalde opdracht in de openbare ruimte van Breda.
 
 

Theater Bellevue - try out podium BIES project   nieuws

BIES: Het try out podium voor cabaret en kleinkunst. Voor jóng en oud(er) talent. Eenmaal per maand in Klein Bellevue, dé cabaretkelder. Nergens is de sfeer zo intiem en zit je zo dicht op de huid van de artiest als hier.
 

Rosa Spier Huis project   nieuws

Naast Singer Laren maakt ook het Rosa Spier Huis deel uit van de Keep an Eye podia. Een bijzondere plek waar kunstenaars en wetenschappers wonen en werken. Zij wonen hier onder gelijkgestemden. Het Rosa Spier Huis biedt bewoners, maar ook kunstenaars van buiten, een podium om hun inspiratie te delen met het publiek.
 

VNJJ PODIA project   nieuws

De Vereniging Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals is belangenbehartiger en ondersteuner van Nederlandse jazzpodia en jazzfestivals. Centraal staat het verstevigen van gezonde- en dynamische verbindingen in de sector. 

Website 

Studio 150 - Bethlehemkerk project   nieuws

De Betlehemkerk is recent getransformeerd tot ultieme geluidsopname-studio. Vanuit hier worden maandelijks Keep an Eye Concertjes gestreamd. Wisselend jazz, klasssiek en kleinkunst.

Website  -  Facebook

TENT Circustheater Producties project   nieuws

TENT Circustheater Producties is het huis voor hedendaags circus van Nederlandse bodem met grenzeloze ambities, vóór en dóór circusmakers met hart voor het vak. Sinds de oprichting van deze tent in 2010 ondersteunen ze makers in verschillende stadia van hun artistieke ontwikkeling en maakproces.

 Website  -  Facebook

Dooyewaard Stichting 

Die ateliers in Blaricum ter beschikking stelt aan jong startend talent, dat ook bij Pouloeuff exposeert. 

Website 

Festival Off 

Het informele 'zusje' van het tweejaarlijkse FotoFestival Naarden. Keep an Eye en Galerie Pouloeuff werken daar op wisselende manieren mee samen. 

Website 

Voordekunst 

Voordekunst geeft advies, begeleidt crowdfundingcampagnes en helpt zo de doelen van kunstenaars én de creatieve sector te bereiken. 

Website 

BOKnet 

De Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK) is een stichting zonder winstoogmerk die opkomt voor de collectieve en individuele belangen van professionele beeldend kunstenaars. 

Website 

NAPK START 

NAPK START is het online platform voor zakelijk leiders, producenten en kwartiermakers in de podiumkunst met 0-10 jaar werkervaring. Met gratis toegang tot een gevarieerd aanbod aan (online) Workshops, MasterMinds, Webinars, een podcast en meer. 

Website 

ART HELPDESK 

Trots op hun creaties, maar te bescheiden om die te promoten en te verkopen, kunnen zelfs de meest getalenteerde kunstenaars de moed verliezen. Daarom gaat Art Helpdesk zelfstandig werkende professionele kunstenaars en creatieven ondersteunen – middels professionele begeleiding om niet – om meer rendement te kunnen halen uit hun activiteiten.

Website > Afgeronde samenwerkingen> Muziek als wereldtaal


 

De studenten van bovengenoemde opleidingen en academies vliegen straks over de hele wereld uit. Maar, omgekeerd, Keep an Eye zoekt hen zelf ook in het buitenland op. Wij stelden een lijstje op van buitenlandse academies die deelnamen en -nemen aan de International Jazz Award. Lees hier meer.

 


> Speciale dank aan alle medewerkers van de podia


Ben je nieuwsgierig naar de podia waar je ons allemaal kunt vinden? Kijk dan vooral op onze indrukwekkende lijst. Wij hopen jou daar vaak te zien. Want jouw aanwezigheid is belangrijk voor de musici en artiesten. Zij hebben jullie steun en enthousiasme hard nodig! Ook de vrouwen en mannen backstage zijn trouwens heel blij met een volle zaal.