Home » Projecten » Circus and Performance Art Circus van nu

Circus and Performance Art Circus van nu

Vanaf 2019

Keep an Eye gaat vanaf 2019 de lucht in! Of tenminste, sommigen van de toekomstige winnaars van de Keep an Eye Circus and Performance Awards. Drie groepen van studenten werken een jaar lang onder intensieve begeleiding aan hun afstudeerproject, dat tijdens het circusfestival in première gaat.

'Een kunstenaar mag geen geheimen hebben. Op het podium moet je in staat zijn om elke emotie op de toeschouwers over te brengen.' - Anna Pavlova


Volg Circus and Performance: 
2023 >   2022 >   2021**   2020*   
2019 >

** De informatie over 2021 volgt snel!
*  Helaas is de 2020-editie geannuleerd wegens de Corona-uitbraak


Een vakkundige jury zal drie (groepen van) studenten van de Academy for Circus and Performance Art (onderdeel van Fontys School of Fine and Performing Arts) selecteren voor een speciaal begeleidingstraject met residentie. 

Zij krijgen zo de kans om hun eindexamenproject met behulp van een expert te ontwikkelen tot een professionele productie, die tijdens het gerenommeerde Festival Circolo in Tilburg voor het eerst uitgevoerd zal worden en daarna hopelijk op tour gaat.

  • Samen met de Fontys Academy for Circus and Performance Arts hoopt de Keep an Eye jonge circustalenten een succesvolle start te geven in Nederland en de discipline meer op de kaart te zetten.

INTERVIEWS

Interview Wendy Moonen • artistiek leider Festival Circolo • 
Het 'Nieuwe Circus': geen kunstjes, maar kunst.