Home » Projecten » Young Talent Award Rosa Spier Huis Jazz, klassieke muziek, kleinkunst, dans en toneel

Young Talent Award Rosa Spier Huis Jazz, klassieke muziek, kleinkunst, dans en toneel

Vanaf 2023

Dit jaar wordt voor het eerst de Young Talent Award, powered by Keep an Eye en Rosa Spier Huis, uitgereikt. De spannende finale zal plaatsvinden in de concertzaal van het Rosa Spier Huis. De Young Talent Award is een aanmoedigingsprijs voor uitvoerende podiumkunstenaars, die verbinding weten te leggen tussen generaties.

'Oud willen worden is beter dan jong willen blijven' - Gerard Reve


Volg de Young Talent Award:
2023 >


Met de Young Talent Award wordt een ode gebracht aan kunst die zich begeeft op het snijvlak van kunst en het sociaal/maatschappelijke domein.
De award zet het kunstenaarschap op een voetstuk en helpt jonge kunstenaars het beste uit zichzelf te halen. De kandidaat kan een solist of een ensemble zijn. Elk jaar zal een andere podiumkunstdiscipline in de schijnwerpers worden gezet.

Dit jaar starten wij met de discipline muziek. De prijs bestaat naast de award uit een geldprijs van € 4.000,- plus € 1.000,- gereserveerd voor ontwikkelingsondersteuning door een bewoner van het Rosa Spier Huis en een optreden in de Keep an Eye podiumavonden-serie in de Anna Stibbezaal van het Rosa Spier Huis.