KABK EXPOSED / the Textile Show

Friday 22 September 2023
The Grey Space in the Middle - Den Haag

Wij nodigen je van harte uit voor de feestelijke opening op vrijdag 22 september van EXPOSED / the Textile Show, de jaarlijkse presentatie van de afdeling Textiel & Mode van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

The Textile Show

De afgelopen jaren werd tijdens EXPOSED het werk van zowel de Mode- als Textielstudenten gepresenteerd, maar aangezien beide disciplines een geheel eigen dynamiek en aandachtspanne hebben, heeft de KABK dit jaar besloten om Exposed op te splitsen. Afgelopen juni hebben de modestudenten hun werk gepresenteerd tijdens de modeshow en nu is het podium voor de textielstudenten!
Tijdens EXPOSED / the Textile Show zal het werk van alle textielstudenten getoond worden in de vorm van een tentoonstelling. Van de eerste onderzoekende en experimentele stappen in jaar 1 tot uitgesproken en persoonlijke projecten van onze kersverse alumni Vivianne von Arx, Funda Göçer, Laila-Sophie Surges en Xiaoyu Wen.
Xiaoyu Wen heeft in juni de ‘Keep an Eye Textile & Fashion Scholarship’ gewonnen, ter ondersteuning van haar carrière na de academie. Haar werk zal uitgebreid te bewonderen zijn tijdens Exposed.
  

The Grey Space in the Middle

De tentoonstelling vindt plaats in ‘The Grey Space in the Middle’ in het centrum van Den Haag en is open voor iedereen. Het werk van de studenten zal gedurende 2 weekenden te zien zijn.