De Keep an Eye Foundation, voor jong aanstormend talent

Keep an Eye is een stichting gestart door mensen die echt geloven in de kracht van creativiteit en kunst. We zien kunst niet alleen als iets om van te genieten, maar vooral als een manier voor kunstenaars en muzikanten om zichzelf uit te drukken. Het gaat erom je volledige persoonlijkheid en creativiteit te laten zien, of dat nu in beeld of geluid is. Keep an Eye is een stichting die 'bevlogen' is om verschillende redenen en dat zie je terug in onze naam. Hieronder lees je daar meer over.
Foto's: 10 jaar Keep an Eye in 2018 >>Foto's: 10 jaar Keep an Eye in 2018 >>

Lees hier het hele overzicht of ga gelijk door naar:
• OVER ONS 
• AANVLIEGROUTES 
• BACKSTAGE 
• CULTUURFONDS
PROJECTEN
SAMENWERKING 
GROTE NAMEN
 MEDEWERKERS

Ga hier verder voor Engelse samenvatting:
ENGLISH SUMMARY


'Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal' - Albert Einstein

Bij de Keep an Eye Foundation draait alles om het ontdekken en ontwikkelen van opkomend creatief talent! We werken samen met toon- en kleuraangevende opleidingen en festivals in Nederland en daarbuiten om jonge, getalenteerde kunstenaars, ontwerpers, muzikanten en andere creatievelingen te ondersteunen. We bieden hen een platform naar een breder publiek, een kans om hun talenten te laten zien en te groeien. Bij Keep an Eye is het essentieel om zowel bestaande als nieuwe projecten te vernieuwen met elementen die écht van toegevoegde waarde zijn voor zowel de deelnemers als het publiek.

Onze stichting is volledig onafhankelijk en heeft geen commerciële belangen. We werken minimaal drie jaar samen met de opleidingen en festivals om nieuwe en verbeterde projecten te bedenken, waarbij studenten en alumni in de spotlights worden gezet. We creëren platforms waar zij zich kunnen presenteren, zowel op fysieke grote en bekende podia als online platforms en in ons magazine.
Bij onze projecten besteden we veel aandacht aan begeleiding van de deelnemers, met coaching, training, workshops en masterclasses. Wat opvallend is en een echte pluim is voor onze jonge 'Keep an Eyers', is dat veel ervaren rotten en bekende persoonlijkheden ons met veel enthousiasme ondersteunen bij dit proces.

Een kijkje achter de schermen

 

 

Keep an Eye is gericht op de kunst- en cultuursector, met speciale aandacht voor jong talent, zowel studenten als alumni tot maximaal 35 jaar oud. Sinds de oprichting in 2008 heeft Keep an Eye meer dan 15 jaar ervaring opgebouwd en ondersteunt momenteel 37 verschillende projecten, zowel groot als klein.

  • Naast het stimuleren van de organisatie van ondermeer exposities, shows, optredens en festivals, heeft Keep an Eye ook eigen initiatieven zoals de The Records, Concertjes, Maker zoekt Maker, Nieuwe Makers, Galerie Pouloeuff en the Youngsters. Bij competities werkt Keep an Eye altijd met een onafhankelijke jury bestaande uit vooraanstaande namen in het vakgebied, die met hun ervaring waarde toevoegen aan de evenementen.
  • Keep an Eye selecteert in principe zelf de doelen die ondersteund worden en begeleidt de projecten van begin tot eind. Daarom werkt de stichting met een vast team van drie projectleiders en een curator voor de galerie. Hoewel deze aanpak misschien atypisch is voor een fonds, toont het de betrokkenheid van het bestuur en de medewerkers. Deze aanpak heeft tot nu toe meerwaarde opgeleverd voor de projecten en heeft ook geleid tot een uitstekende relatie met partners.
  • Heb je vragen over samenwerken met Keep an Eye? Kijk dan in ons Beleidsplan.
    >> Keep an Eye heeft voorlopig geen ruimte voor nieuwe muziekprojecten.
Jong Metropole bij Voormalig Zendstation Radio Kootwijk
Jong Metropole bij Voormalig Zendstation Radio Kootwijk

'De gehele cultuur vertelt je dat je moet opschieten, terwijl kunst je vertelt om de tijd te nemen. Luister altijd naar kunst' - Junot Diaz

Keep an Eye aanvliegroutes

Keep an Eye is toegewijd aan het ondersteunen van jong talent en streeft ernaar om hen een succesvolle start te geven in hun vakgebied. We streven naar het creëren van mogelijkheden die jonge talenten helpen om op eigen benen te staan en een bloeiende carrière op te bouwen. Dit is niet alleen ons doel, maar ook het streven van de talenten zelf. Tegenwoordig volgt Keep an Eye verschillende routes:

  • Samenwerking met opleidingen: Hier begint het voor jong opkomend talent.
  • Samenwerking met festivals: Terwijl opleidingen eindigen, bieden festivals vaak een praktijkgerichte en bredere ervaring op het podium. Keep an Eye selecteert festivals die dezelfde visie op begeleiding van jong talent delen.
  • Keep an Eye Academy: Eerst werden hier 'in huis' vakinhoudelijke en ondernemersvaardigheden aangeleerd. Maar tegenwoordig stimuleren en ondersteunen we onder deze noemer onze partners om deze vaardigheden over te brengen.
  • Keep an Eye Concertjes: Exclusieve speelervaring voor musici in een intieme setting.
  • Keep an Eye WWW.ereld: We denken aan online podia voor meer exposure, maar 'print' is nog steeds relevant. En we volgen de actualiteit met onze podcasts.

Projectpagina's
met video's en publicaties »

 

Maker zoekt Maker, The RecordsNieuwe MakersConcertjes en The Youngsters
Keep an Eye is een dynamische stichting die graag haar eigen pad bewandelt en nieuwe initiatieven ontwikkelt. Deze initiatieven zijn uniek en vullen het culturele aanbod van opleidingen en festivals aan.
Vanaf het prille begin heeft Keep an Eye een diepgewortelde passie voor muziek gehad. Het begon met jazz, maar groeide al snel uit tot een liefde voor klassieke muziek en kleinkunst talent. Deze passie vormt de kern van onze initiatieven, zoals The Records, de Keep an Eye Concertjes en the Youngsters. Daarnaast hebben we ook bredere projecten zoals Maker zoekt Maker en Nieuwe Makers, die onze liefde voor creativiteit in een bredere context plaatsen.

Online www-ereld omvattende podia
Tot nu toe hebben we vooral gesproken over fysieke podia, maar net zoals onze doelgroep, de 'Keep an Eyers', zijn we ons ervan bewust dat de online wereld een uitgestrekt podium biedt. Daarom delen we hier op deze website en op sociale media (met inmiddels ruim 40.000 volgers) uitgebreide updates over onze projecten, om ook de 'Keep an Eyers' daar te laten schitteren.
Bovendien brengen we hen onder de aandacht in de Keep an Eye interviews. Hierin spreken we met professionals uit het vakgebied, juryleden, docenten en winnaars. Vergeet ook niet om verder te lezen in het Keep an Eye magazine en de knipselkrant van Pouloeuff. En sla de kunstblogs en podcasts met zowel jong als ervaren talent niet over.

Podium 'in print':
MAGjeZIENenHoren #3 »


Lees hier verder over: 
'Hoe is het nu met?' (talent-update) >
De interviews >   Pouloeuff's Blog >   
Award >
   Kledinglijn >  
Platenlabel >   

Bij de KABK Fashion Show in de Electriciteitsfabriek
Bij de KABK Fashion Show in de Electriciteitsfabriek

Backstage: wie/wat zit daar achter?

Een goed idee moet worden uitgewerkt om werkelijk tot iets te kunnen uitgroeien. Zonder het ene kan het andere niet gedijen. Het is een klassiek geval van 'het kip en het ei'! Zo werd de stichting oorspronkelijk 'Kip en Ei' genoemd. Een leuke naam, maar niet bepaald serieus. Met een vleugje Engels (ons Engels...) klonk de naam echter veel beter: de Keep an Eye Foundation. De toegevoegde betekenis van het 'in de gaten houden' was zeer welkom. Want dat is precies wat we doen: opkomend talent nauwlettend in de gaten houden en ervoor zorgen dat ze hun potentieel echt kunnen verwezenlijken!

'De kip die het ei van Columbus legde, heeft haar tijd goed besteed' - Henry Jeanson

De Keep an Eye Foundation wordt ondersteund door particuliere donateurs, die het liefst op de achtergrond blijven omdat ze geloven dat hun persoonlijke bekendheid niets toevoegt aan de projecten die ze steunen, althans volgens henzelf. Alle aandacht gaat naar de studenten en alumni, oftewel de 'Keep an Eyers'.

Deze particuliere 'backstage' supporters zijn sinds de oprichting van de Keep an Eye Foundation enorm loyaal gebleken en hebben gezorgd en zorgen nog steeds voor een stabiele financiering. Dankzij hen kan Keep an Eye een zonnige en duurzame toekomst tegemoet zien.

Lees hier over: 
ANBI-status » 

Keep an Eye en het Cultuurfonds*

Keep an Eye staat klaar voor studenten en alumni, maar laten we niet vergeten het team achter de schermen van de stichting te vermelden. Het zijn mensen die de stichting mogelijk maken, omdat ze een diepe passie hebben voor kunst en cultuur. Ondanks dat ze zelf al een succesvolle carrière hebben, zien ze de toekomst van de 'Keep an Eyers' als van het grootste belang. Daarom hebben ze samenwerking gezocht met het Cultuurfonds, zodat ze zowel hun eigen opvolging als bestuurder van Keep an Eye als de toekomst van Keep an Eye zelf kunnen waarborgen.

Het Cultuurfonds zal ervoor zorgen dat de Keep an Eye Foundation op de lange termijn blijft voortbestaan en dat zowel de 'kippen' als de 'eieren' zich nog lang thuis zullen voelen in dit warme nest! In voorbereiding op deze toekomst heeft het Cultuurfonds momenteel al een plek in het bestuur van Keep an Eye.

 Cultuurfonds >