Winnaars ronde 5 Maker zoekt Maker! Aan alle andere makers: Vergeet niet om je aan te melden ...

15-08-2021
Ons nieuwe platform viert binnenkort zijn eerste verjaardag! En biedt jonge makers alle kansen om kennis te maken en samen te werken met andere makers vanuit een andere discipline. Kijk de video, lees de website en meld je aan! En, last but zeker niet least, onderaan dit itempje vind je een heel leuk filmpje van de winnaars ronde #5.

Volg Maker zoekt Maker: 
< TERUG   VERDER>
Naar alle berichten >


Ga naar Maker zoekt Maker >

Ben jij een maker? Op zoek naar een andere maker?

Ben jij een student aan of alumnus (maximaal 5 jaar geleden afgestudeerd) van een van de Nederlandse kunstopleidingen én ben jij op zoek naar een collega vanuit een andere discipline om mee samen te werken aan jouw project?

Via Maker zoekt Maker vind je de perfecte match en maak je daarnaast kans op financiële ondersteuning van je project ter waarde van maximaal € 2.500,-. Elk kwartaal wordt een project uitgekozen dat dit mooie extra steuntje in de rug mag ontvangen!

Bekijk de promo-video

Vijfde ronde Maker zoekt Maker succesvol afgerond!

Echo  is een verhaal in gezongen klinkers, uitgebeeld door zangeressen. Een opera met bijna geen tekst, of een ballet uitgevoerd door professionele zangeressen. Floris Kappeyne (pianist, CvA) heeft een compositie geschreven voor 8 zangeressen, synthesizer en percussie. In dialoog met de compositie en zangeressen creëert Sophie Prins (danseres en zangeres, AHK) de choreografie, waarna Maria Langerhorst hierop aansluit met het kostuumontwerp.

In de voorstelling besluit het individu (de hoofdpersoon) los te willen breken van de maatschappelijke omgeving om een volledige autonomie te bewerkstelligen. Het lukt de individu om los te breken, maar het verhaal eindigt op tragische wijze: de individu beseft dat ze in een nieuwe maatschappelijke omgeving terecht is gekomen die net zo goed haar autonomie beïnvloedt. De moraal van het verhaal is dat men niet afhankelijk moet zijn van de bevestiging van buitenaf in het maken van beslissingen. En moet leren omgaan met de omgeving en maatschappij in plaats van hem te willen ontvluchten. Dit thema is zeer actueel geworden in de  lockdown periode.

De première van Echo is tijdens het Grachtenfestival 2021