Typografie in beweging! Is het grafiek, animatie of kunst?

01-10-2021
De Graphic Matters Summer School. Van 16 tot en met 26 augustus presenteerde Graphic Matters de Type Craft Summer School in Breda. De Summer School bood zes masterclasses, mede mogelijk gemaakt door Keep an Eye.

Volg Graphic Matters: 
< TERUG   VERDER>
Naar alle berichten >


Over ganzeveer, laptop en alles daartussenin

De masterclasses werden gegeven door bekende namen van studios die in deze wereld actief zijn, waaronder Studio Dumbar, Underware en Autobahn. De Summer School stond dit jaar volledig in het teken van typografie in de breedste zin van het woord.

Het gebruik van tekens en tekst gaat al eeuwen terug en speelt nog altijd een grote rol in onze manier van informatieoverdracht en hoe we dit vormgeven. Onlangs mocht je aanschuiven bij de Type Talks van de Summer School, waarbij een aantal van de ‘masters’ een inkijkje gaven in hun wereld. Van de geschiedenis van het schrijven tot de meest indrukwekkende, interactieve logo’s en lettertypes, alles kwam voorbij! Wat een inspirerende avond was het!

Er waren presentaties van: Bas Jacobs van Underware, Stan Haanappel van Studio Dumbar, Tobias Rechsteiner van Grilli Type en Maarten Dullemeijer met Rob Stolte van Studio Autobahn.

Hier de .. digitale impressie