Jong Metropole (op) Higher Ground

Tuesday 2 November 2021
Theaters Tilburg

Jong Metropole betreedt het podium met Higher Ground, naar een soulhit van Michelle David. Michelle David is een van de beste artiesten van Nederland. Met een mix van gospel soul, funk, Afrobeat en jazz verovert ze podia in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Zo speelde ze onder andere op North Sea Jazz Festival en Lowlands, en trad ze op voor de Nederlandse koning en koningin tijdens het Concert aan de Amstel.

Tijdens de Najaarstournee trekt Jong Metropole normaal gesproken langs de (pop)podia van een aantal grote steden in Nederland. Onder leiding van wisselende dirigenten toeren de jonge muziekstudenten, na een week van intensieve repetities, door Nederland met drie of vier concerten.
Tijdens deze tournee ontvangt het meest opvallende talent in het orkest de Keep an Eye Outstanding Talent Award voor zijn/haar bijdrage aan het geheel.

Onder leiding van dirigent Ansgar Striepens en met zangeres Michelle David als solist gaat het orkest met het programma Higher Ground in op de tradities en nieuwe vormen van r&b, soul en funk.