Nu is het de beurt aan The Youngsters!

Sunday 28 November 2021
Conservatorium van Amsterdam

Dit concert is de tweede ontmoeting tussen de jong-talentafdelingen van het Conservatorium van Amsterdam; het Junior Jazz College (12-18 jaar) en de Sweelinck Academie (9-18 jaar), met daarbij ook een bijdrage van de Academie voor Dans en Theater.

Go Tango go!

De jonge musici betreden de wereld van de tango en nemen de luisteraar mee naar deze bijzondere plek. Met meeslepende melodieën, opzwepende ritmes en nieuwe inspiraties. Hierbij inspireren ze ook elkaar vanuit hun eigen wereld; met eigen improvisaties en eigen interpretaties van de tango.

Tango

Tango is een wereldmuziekstijl die z’n oorsprong vond in de migratiestroom begin 19e eeuw waar muzikanten, zangers, dansers en dichters elkaar ontmoetten in Buenos Aires. Ze maakten samen muziek, met zang en dans en al snel is de tango een wereldwijde hit. Tot op de dag van vandaag inspireert de tango muzikanten en dansers. De tango wordt elke dag vernieuwd door de mensen die de tango spelen en dansen; nu is het de beurt aan The Youngsters!

Genreoverstijgend

‘The Youngsters’ omvat een reeks initiatieven van het Conservatorium van Amsterdam in samenwerking met Keep An Eye omtrent het jong(ste) talent. Bij deze initiatieven staat community-building voor jong talent en het stimuleren van genre overstijgende samenwerking centraal.
Voor dit tango project zijn 19 musici samengebracht om gedurende een aantal maanden onder leiding van Emma Breedveld (violist en docent aan het CvA) aan een prachtig programma te werken.
Tijdens dit concert is een bijzondere rol weggelegd voor bandoneonist Carel Kraayenhof (gevestigde naam in de tango en Zuid-Amerikaanse muziek) die als solist mee zal spelen.

  • Datum: Zondag 28 november
  • Aanvang: 12.00 uur
  • NB: Het concert duurt 30 minuten en is alleen toegankelijk met een Corona toegangsbewijs (QR code).
  • Locatie: Conservatorium Amsterdam Oosterdokskade 151, Amsterdam

Lees hier meer >