Jong en oud verbonden op het podium

Friday 10 December 2021
Rosa Spier Huis - Laren

Gaat een kunstenaar ooit met pensioen? Het antwoord daarop is meestal nee. Een bijzondere plek waar kunstenaars wonen en werken is het Rosa Spier Huis. Een woon- en werkcentrum voor kunstenaars en wetenschappers. Zij wonen hier onder gelijkgestemden. Het Rosa Spier Huis biedt bewoners, maar ook kunstenaars van buiten, een podium om hun inspiratie te delen met het publiek.
  • Jammer genoeg wordt dit optreden door Corona uitgesteld. Wij houden je hier op de hoogte van een nieuwe datum.

Deze maand: het Santiago Trio

Het Santiago Trio is een veelbelovend pianotrio dat opgericht is door José Joaquín Parejo Bullón (piano), Davita Laseur (viool) en Diana Sanz Pascual (cello). Zij studeren aan het Conservatorium van Amsterdam bij onder andere Frank van de Laar, Vera Beths en Gideon den Herder. Het samenbindende element van dit trio is hun enthousiasme voor het samen musiceren en het verkennen van nieuw repertoire. Zij spelen deze avond een programma met werken van: Dvoƙák, Rachmaninoff, Smetana en Piazzolla.

José Joaquín Parejo Bullón begon op zijn achtste jaar met piano spelen. Hij studeerde in Spanje ondermeer bij Óscar Vicente Sánchez en Eduardo Rodríguez Carrasco. Hij volgde masterclasses bij bijvoorbeeld: Niel Immelman, Ricardo Requejo, Alexander Kandelaki, Chang-Rok Moon, en anderen. José won meerdere (inter)nationale concoursen. Momenteel studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank van der Laar.

Davita Laseur begon op haar negende met viool spelen. Zij studeert bij Vera Beths aan het Conservatorium van Amsterdam en zij volgde masterclasses bij ondermeer Daniel Rowland. Zij was concertmeester van een jeugdorkest en heeft meerdere jaren ervaring in diverse kamermuziek-ensembles.

Diana Sanz Pascual startte op haar zevende met de cello. Haar bachelor behaalde zij in Madrid bij Ángel García Jermann. Diana volgde masterclasses bij onder andere: Christophe Coin, Wolfgang E. Schmidt, Amit Peled, Troels Svane, Sung-Won Yang, Rafael Rosenfeld, Tristan Cornut en Miguel Jiménez. Diana speelt in het European Youth Orchestra en het Spanish National Youth Orchestra. Ook heeft zij gespeeld met ondermeer het Concertgebouw Orkest. Momenteel studeert zij voor haar master aan het Conservatorium van Amsterdam bij Gideon den Herder.

  • José Joaquín Parejo Bullón – piano
  • Davita Laseur - viool
  • Diana Sanz Pascual - cello

Lees hier meer >