Keep an Eye Zomerconcerten - Klassiek

Sunday 5 June 2022
Singer Laren

Vervolg van het succesvolle initiatief: Keep an Eye organiseert samen met Singer Laren, Festival Wonderfeel en het Conservatorium van Amsterdam zes Keep an Eye Zomerconcerten in de prachtige tuin. Hierdoor krijgt jong aanstormend klassiek- en jazztalent met recht een 'buitengewoon' podium in een beroemd museum/theater!

Deze keer: ADAM kwartet

Margot Kolodziej - Viool
Hannelore De Vuyst - Viool
José Nunes - Altviool
Renée Timmer - Cello

Met een frisse blik zoekt het ADAM Quartet naar manieren om haar eigen licht te laten schijnen op het strijkkwartet en daarbij trouw te blijven aan de essentie van het genre. Sinds hun afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam in 2020 maakt het kwartet deel uit van de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) waar zij worden begeleid door artistiek leider Marc Danel en tot nu toe masterclasses ontvingen van o.a. Eberhard Feltz, Pavel Fischer, Luc-Marie Aguera, Gary Hoffman en Daniel Rowland. Het jonge ensemble trad al op tijdens de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, het Grachtenfestival, het Storioni Festival, International Music Sessions, Festival Jong Talent Schiermonnikoog en in grote zalen zoals de Nationale Opera, Muziekgebouw aan ‘t IJ, TivoliVredenburg en de MIRY concertzaal te Gent. Het ADAM Quartet is te gast geweest bij televisie- en radio- uitzendingen zoals Podium Witteman, AVROTROS, NPO Radio 4 Spiegelzaal en de Muziekfabriek. In 2020 ontvingen zij het Strijkkwartet Stipendium van het Kersjes fonds. 

Programma
W.A. Mozart (1756 -1791) - Strijkkwartet no. 19 in C groot ‘32 KV 465 (Dissonantenkwartet) (1782)
D. Shostakovich (1906-1975) - Strijkkwartet no. 7 opus 108 (1960) ‘13 A. Webern (1883-1945) - “Langsamer Satz” (1905) ‘9

Lees meer >