Festival Wonderfeel 2022

Friday 15 July 2022 t/m Sunday 17 July 2022
Landgoed Schaep en Burgh - 's Graveland

Wonderfeel is een driedaags buitenfestival voor klassieke muziek met de ongedwongen sfeer van een popfestival. Op het 25 hectare grote natuurgebied in 's-Graveland liggen de zeven Wonderfeelpodia een mini-wandeling van elkaar verspreid.

Ook op Wonderfeel: de Keep an Eye Productieprijs

De jaarlijkse Keep an Eye Productieprijs is in het leven geroepen door Keep an Eye in samenwerking met Wonderfeel, om jonge creatieve makers in staat te stellen hun eigengereide artistieke ideeën en ambities tot leven te wekken. Met een geldbedrag van € 10.000,- mogen zij een nieuwe podiumproductie ontwikkelen die tijdens Festival Wonderfeel in première gaat

Dit jaar werd deze prijs toegekend aan bassist Camiel Janssen. Een aanklacht tegen maatschappelijke misstanden en een muzikaal pleidooi voor activisme, dat is De Toeslagenaffaire, het werk dat Camiel Jansen maakte in het kader van zijn Keep an Eye-productieprijs. Hij gebruikt audiosamples van politici en andere machthebbers, onttrekt er melodieën aan laat deze muzikaal ontwikkelen, waardoor de betekenis langzaam verandert. De compositie balanceert tussen moderne klassieke muziek, minimal music en jazz. Jansens doel: de luisteraar een actieve herinnering geven aan de misstanden van nu.

Lees hier meer >