Jong en oud verbonden op het podium

Friday 7 October 2022
Rosa Spier Huis - Laren

Gaat een kunstenaar ooit met pensioen? Het antwoord daarop is meestal nee. Een bijzondere plek waar kunstenaars wonen en werken is het Rosa Spier Huis. Een woon- en werkcentrum voor kunstenaars en wetenschappers. Zij wonen hier onder gelijkgestemden. Het Rosa Spier Huis biedt bewoners, maar ook kunstenaars van buiten, een podium om hun inspiratie te delen met het publiek.

Deze keer:

Mireia Varón Gallofré & Amit Palgi

Look at it from my side (site)

Amit Palgi & Mireia Varón Gallofré zijn twee jonge dansers en choreografen die beiden het 4e jaar van de bachelor studie dans aan de Hogeschool ArtEZ te Arnhem volgen. Amit Palgi is een Israëlisch/Oostenrijks danser, zijn werk kenmerkt zich door de intimiteit van mensen en (hun) bewegingen.
Amit Palgi integreert film en technologie in zijn werk en hij laat zich inspireren door theater. In de snelle wereld van vandaag wil hij met zijn werk een moment van introspectie creëren, maar ook gezamenlijkheid en gemeenschapszin.

Mireia Varón Gallofré is een jonge danseres uit Barcelona. Haar werk kenmerkt zich door het isoleren van bewegingen, vloerwerk en fysiek theater. Met haar laatste voorstellingen ‘have a seat’ en ‘Stick with me’ danste zij op diverse festivals en theaters en won zij de ‘Audience price Café Theater Festival 2022’ prijs.

Lees hier meer >