Uitreiking Keep an Eye Photography Stipendia & Exposure

Friday 30 June 2023
Hoge School voor de Kunsten Utrecht

HKU fotografie stipendia Voor drie studenten van HKU kan afstudeerfestival Exposure extra bijzonder worden. Voor het vierde jaar op rij wordt het Keep an Eye Photography Stipendium uitgereikt. Op 30 juni worden er drie stipendia uitgereikt aan afstudeerders van HKU die met het medium fotografie werken.

De prijs is bedoeld om pas afgestudeerde, talentvolle makers te ondersteunen bij het opzetten van hun beroepspraktijk. Het stipendium draagt op deze manier bij aan de profilering als maker/beginnend kunstenaar en maakt het mogelijk voor de pas afgestudeerden om zich te nestelen in de praktijk van een bij hem of haar passend werkveld. De winnaars ontvangen ieder een geldbedrag van € 10.000, -, waarvan een deel is gereserveerd voor coaching.

De jury

De prijs wordt uitgereikt door een vakjury: Iris Sikking, Isabelle van Hemert en Jaya Pelupessy. De juryleden hebben hun sporen verdiend in het brede spectrum van fotografie en staan dichtbij diverse ontwikkelingen die gaande zijn in de fotografie.
Als curator, criticus, beeldredacteur en maker beoordelen zij de kwaliteit van het werk van de HKU- afstudeerders en relateren zij die aan de bewegingen die het vakgebied in de afgelopen 20 jaar heeft gemaakt.

Exposure

De uitreiking vindt plaats tijdens Exposure, het afstudeerfestival van HKU. Je kunt ook de expositie of het randprogramma van overige afstudeerrichtingen bezoeken.
Van woensdag 28 juni tot en met zondag 2 juli presenteren zo'n 700 afstudeerders van de lichting 22/23 hun werk aan het grote publiek. Ze doen dat op HKU-locaties en in expositieruimtes, culturele locaties en openbare plekken, overal in de stad. Van beeldende kunst tot design, van film tot fashion en van muziek tot theater: alles komt voorbij.
De expositie van HKU media kun je zien op Oudenoord 700.