Keep an Eye Zomerconcerten - Klassiek

Sunday 2 July 2023
Singer Laren

Vervolg van het succesvolle initiatief: Keep an Eye organiseert samen met Singer Laren, Festival Wonderfeel en het Conservatorium van Amsterdam een reeks Keep an Eye Zomerconcerten in de prachtige tuin. Hierdoor krijgt jong aanstormend klassiek- en jazztalent met recht een 'buitengewoon' podium in een beroemd museum/theater!

Kãna Trio

Geïnspireerd door het multiculturele karakter van Rotterdam, is het slagwerktrio in 2020 opgericht door Hugo Pereira, João Sequeira (Portugal) en Rens Rutten (Nederland). De slagwerkers studeren samen aan Codarts Rotterdam in de klas van Chris Leenders en Ramon Lormans.  Het trio deelt de gemeenschappelijke interesse om door associatie met andere kunstvormen en stijlen, de discipline percussie  verder te ontwikkelen. Op deze manier wil het trio het standaard kamermuziekconcert omvormen tot een volwaardige ervaring. De trio-setting in slagwerk is grotendeels onontgonnen gebied, aangezien het beschikbare repertoire relatief klein is in tegenstelling tot kwartet of duo. Dit zet het trio aan tot creativiteit en het zoeken naar nieuwe manieren om een brug te slaan tussen het grote publiek en een mix van klassieke arrangementen en hedendaagse muziek.

De jonge slagwerkers wonnen o.a. het Grachtenfestival Conservatorium Concours in 2022. "De jury was onder de indruk van het bezwerende, haast symbiotische samenspel van het Kāna Trio. Van het enorme kleurenpalet, dat reikte van fluisterzacht marimbageruis tot het meest onheilspellende oerwoudgeweld", aldus juryvoorzitter Frank van den Brink.

Op het programma staan werken van Bach, Ravel  en Philip Glass.