Bill Laurance & Jong Metropole onder leiding van Simon Dobson

Friday 3 November 2023 t/m Sunday 5 November 2023
Tilburg, Utrecht en Rotterdam

Op het programma staan werken uit Laurance's complete catalogus, waaronder een wereldpremière van een nieuw werk dat speciaal voor dit concert opnieuw is gearrangeerd. Veel van het materiaal wordt voor het eerst live gerealiseerd zoals oorspronkelijk de bedoeling was; met een 50-koppig symfonieorkest.

Koop hier je tickets


Het gebeurt niet vaak dat een nieuw jazzcollectief zalen over de hele wereld uitverkoopt en Grammy na Grammy binnensleept. Snarky Puppy is het collectief dat deze eer ten deel valt. Eigenhandig vernieuwden ze het publiek voor jazz door alle leeftijden heen, met veelal instrumentale muziek.
Toetsenist, componist en arrangeur Bill Laurance is een van de drijvende krachten achter Snarky Puppy. Daarnaast heeft hij een indrukwekkende carrière als componist en solist en is hij artist in residence bij Morley College London.

De band tussen het Metropole Orkest en Bill is hecht. Naast de optredens samen schreef hij een concert voor twee cello’s voor de Cello Biënnale 2022. Als gepassioneerd docent geeft hij masterclasses over de hele wereld. Hij kan dan ook niet wachten om met Jong Metropole composities van Snarky Puppy en hemzelf onder handen te nemen.

Bill Laurance:
‘I’ve learned how to grow as a musician from the experiences I've had with my fellow band members from Snarky Puppy and collaborations with inspiring musicians like David Crosby, Terence Blanchard, Lalah Hathaway, Jacob Collier, Metropole Orkest and the WDR Big Band. Having also had many inspiring teachers in the past, passing this knowledge and experience on to the next generation is a responsibility that I feel very deeply’.