KC AWARDS 2023

Tuesday 26 September 2023
Amare - Den Haag

Met veel plezier nodigen wij je uit voor de KC Awards-avond op 26 september, met een verrassend en veelzijdig programma van verschillende prijswinnaars. Met liveoptredens en korte previews van de bijzondere onderzoeksprojecten.

Tijdens deze avond mogen we onder andere luisteren naar de winnaar van de Keep an Eye Talent Award Klassiek (ter waarde van € 10.000,-) van vorig jaar (Jernej Mišič - harp) èn wordt de winnaar van dit jaar bekend gemaakt!

Keep an Eye Talent Award Klassiek winnaar 2023: Idil Yunkus (viool)

Idil heeft met haar “10 met onderscheiding voor de uitvoering van de Caprica van Hrisotoskov” op haar bachelorexamen laten zien wat een enorm muzikaal talent ze herbergt. Ze combineert in haar spel raffinement met een uitmuntend technisch niveau en een overweldigende podiumprésence. Tijdens haar eindpresentatie nam ze het publiek mee, zowel in haar uitvoering, als in de mondelinge toelichting die ze gaf op de werken. Met haar masterstudie wil Idil zich gaan verdiepen in de samenwerking tussen Diaghilev en Stravinsky in het ontstaansproces van de Sacre du Printemps. Idil heeft het werk goed leren kennen als concertmeester van de NJO Winter Tour in 2023, maar wil die praktische ervaring nu door ontwikkelen in haar master traject.

De overige prijzen en beurzen worden mogelijk gemaakt door Stichting Instrumentenfonds KC, het Fund for Excellence (de Fonds 1999 Excellentiebeurs) en de Konrad Boehmer Foundation.