Studio 150 Sessions #40

Thursday 30 November 2023
online te luisteren via Studio 150/Bethlehemkerk

Deze voormalige kerk in Amsterdam Noord werd recent omgevormd tot een van de meest spraak- en geluidmakende opnamestudio's van Nederland. En daarbuiten. Hier doet Keep an Eye in principe hetzelfde als bij andere concerten, maar deze optredens worden live gestreamd via Facebook en Youtube. Gemiddeld rekenen wij op zo'n 4.000 luisteraars en kijkers. Deze concertjes worden maandelijks op de laatste donderdag uitgezonden. Jazz, klassiek en bij wijze van pilot ook kleinkunst!

Deze maand:
NOHMI Quintet

De Koreaanse pianiste Miran Noh heeft zowel jazz als klassieke muziek gestudeerd en heeft zich de afgelopen jaren ook in beide genres geprofileerd. Haar compositiestijl is geïnspireerd door uiteenlopende componisten. Van Bach tot Ravel en van Bill Evans tot Brad Mehldau en Shai Maestro. 
Elke originele compositie heeft een karakteriserend motief en is ontwikkeld met veel lagen voor polyfone stijlen. De meeste composities zijn gebaseerd op het tijdperk van het klassieke impressionisme en verkent stemming en sfeer door het gebruik van timbre, orkestratie en progressieve harmonische concepten. 
Voor haar meest recente album combineert NOHMI die verfijnde aspecten, die hun oorsprong vinden in componisten als Ravel, Debussy en Prokofjev met elementen uit de jazz.

Wil jij live aanwezig zijn bij dit concert? 
Stuur dan vóór 26 november een mailtje >