KC Awards 2024

Tuesday 24 September 2024
Amare - Den Haag

Met veel plezier nodigen wij je uit voor de Koninklijk Conservatorium Awards-avond, met een verrassend en veelzijdig programma van verschillende prijswinnaars. Met liveoptredens en korte previews van de bijzondere onderzoeksprojecten.

Tijdens deze avond mogen we onder andere luisteren naar de winnaars van de Keep an Eye Talent Award Klassiek (ter waarde van € 10.000,-). Vorig jaar was dat Idil Yunkus op viool. En de winnaar van dit jaar, Jack Price, neemt zijn award in ontvangst!

Jack Price (Bastrombone)

Keep an Eye Talent Award Klassiek winnaar 2024

Jack liet tijdens zijn toelating niet alleen een uitstekende beheersing van de bastrombone zien, maar daarnaast ook een grote motivatie en een hele eigen muzikale stijl. Jack, die zich tot nu toe vooral heeft gericht op ‘playing well in an orchestra’, wil bijdragen aan de ontwikkeling van nieuw solo- en kamermuziekrepertoire voor zijn instrument door bestaande muziek te bewerken, bijvoorbeeld gebruikmakend van extended techniques en mute colors.

Luis Manuel Vicente Beltrán (Altviool)

Keep an Eye Talent Award Oude Muziek

Dit jaar wordt voor het eerst ook de 'Keep an Eye Talent Award Oude Muziek' uitgereikt! Deze prijs zal een positieve impact hebben op jonge, excellente studenten die hun kennis van Oude Muziek willen verdiepen.
"Luis is een begenadigde speler vol geestdrift en persoonlijkheid. Zijn Masterplan is uniek: ‘Hoe muziek in voorbije eeuwen werd geïmporteerd/gemaakt en ervaren in kleinere steden en dorpen."

  • De overige prijzen en beurzen die op dit event worden uitgereikt worden mogelijk gemaakt door Fonds Koninklijk Conservatorium, Fonds 1999, Konrad Boehmer Foundation en stichting De Zaaier.