Jong en oud verbonden op het podium

Friday 17 December 2021
Rosa Spier Huis - Laren

Gaat een kunstenaar ooit met pensioen? Het antwoord daarop is meestal nee. Een bijzondere plek waar kunstenaars wonen en werken is het Rosa Spier Huis. Een woon- en werkcentrum voor kunstenaars en wetenschappers. Zij wonen hier onder gelijkgestemden. Het Rosa Spier Huis biedt bewoners, maar ook kunstenaars van buiten, een podium om hun inspiratie te delen met het publiek.
  • Jammer genoeg wordt deze dansvoorstelling door Corona uitgesteld. Wij houden je hier op de hoogte van een nieuwe datum.

Deze keer: Sorrow – Dans Mime Theatergezelschap Tinaninani

SORROW is een solodansvoorstelling en een theatermonoloog ineen. Een wonderbaarlijke en filosofische voorstelling. Behouden en getrokken bewegingen worden afgewisseld met krachtige en expressieve dansfrasen. Tegelijkertijd vertelt de verteller een verhaal. Hij laat de woorden zweven op een soundscape. Dans, geluid, beeld en stem leven op democratische wijze samen. Vier elementen zijn gelijk. Dit in tegenstelling tot het verhaal gebaseerd op De vice-consul van de Franse schrijfster Marguerite Duras en de gelijknamige litho van Vincent van Gogh: SORROW.
Over een jong meisje dat het land waar ze is geboren moet verlaten. Dakloos, hongerig en geen bescherming.

Kamee Frieling is danseres en heeft een plaats als jonge maker binnen het gezelschap van TiNaNiNaNi. In 2021 studeert ze af aan de dans-academie in Tilburg. Al vele jaren danst en choreografeert ze in producties van Company TiNaNiNaNi. Ze stond op dans-en theaterfestivals in binnen-en buitenland. Zo was ze op tournee in Israël, Kenia, Nepal en India. In 2019 danste ze "Nomad" van Sidi Larbi op De Nederlandse Dansdagen in Maastricht. In 2020 is ze geselecteerd als aanstormend talent en mocht ze op het Internationaal Tanzwerkstatt Festival München, SORROW dansen. Momenteel is Kamee genomineerd voor de Jacques de Leeuwprijs 2021, voor aanstormend talent.

Ari Peterse is mimespeler, artistiek leider en oprichter van Company TiNaNiNaNi. Hij is afgestudeerd aan de Amsterdamse MIME academie AHK en is afgestudeerd als MIME docent. Hij werkte onder meer met Tom Jansen, Will en Pepijn Spoor, Steven Wasson, Jan Langedijk, The Lunatics en Unique Affairs. Met de groep van Jan Langedijk won hij de Nederlandse MIME-prijs. In 1997, richtte Ari TiNaNiNaNi op en sindsdien creëert en treedt hij op met zijn gezelschap. Hij doceerde fysiek theater aan de theateracademie ArteZ in Arnhem en aan de Mime-school in Amsterdam.

Lees hier meer >