Jong en oud verbonden op het podium

Friday 13 May 2022
Rosa Spier Huis - Laren

Gaat een kunstenaar ooit met pensioen? Het antwoord daarop is meestal nee. Een bijzondere plek waar kunstenaars wonen en werken is het Rosa Spier Huis. Een woon- en werkcentrum voor kunstenaars en wetenschappers. Zij wonen hier onder gelijkgestemden. Het Rosa Spier Huis biedt bewoners, maar ook kunstenaars van buiten, een podium om hun inspiratie te delen met het publiek.

Deze keer: Dokwerk Saxophone Quartet

Het Dokwerk Saxophone Quartet is een jong en energiek kamermuziek ensemble. De vier saxofonisten, Lisa Schreiber, Jen-Hong Wu, Ileana Termini en Pedro Silva, komen uit verschillende delen van de wereld en zij hebben elkaar in Amsterdam gevonden. Momenteel studeren zij alle vier aan het Conservatorium van Amsterdam bij de Nederlandse saxofoon coryfee Arno Bornkamp.

Leergierig en razend enthousiast om als kwartet de horizon te verbreden bezoeken zij masterclasses in de hele wereld. Zij worden geïnspireerd door belangrijke saxofonisten als Joonatan Rautiola en Lars Mlekusch maar ook door anderen musici zoals de barokspecialist Walter van Hauwe, en expert voor hedendaagse muziek, componist en percussionist Arnold Marinissen. Door het combineren van vier verschillende culturen en achtergronden heeft dit kwartet een eindeloze rijkheid en variëteit in hun muzikale palet.

Onlangs is het Dokwerk Saxophone Quartet bekroond met de eerste prijs in de categorie kamermuziek bij de Internationale Competitie ‘Vítor Santos’ in Portugal, en hebben zij de mogelijkheid gekregen om hun debuut CD op te nemen. Zij streven ernaar om de klassieke saxofoon meer op de kaart te zetten, zowel in de muziek van vandaag als die van morgen!

Lees hier meer >