Een kleine 'bloemlezing' uit de Keep an Eye Concertjes

28-06-2021
Eindelijk mag het weer! Lekker naar live muziek luisteren, liefst buiten in de zon in een van de mooiste binnentuinen van Nederland. Of luisteren naar de fijnste livestreams en dan misschien in je eigen tuin. Hoe dan ook, De Keep an Eye Concertjes gaan weer gewoon door. En wij zouden zeggen: geniet er van! Houd hoe dan ook onze agenda in de gaten voor de komende concertjes.


'Het belangrijkste in de muziek staat niet in de noten'

- Gustav Mahler

Jonge musici willen 'meters maken' op het podium en daardoor praktijkervaring opdoen. Wat anders is dan spelen binnen de opleiding of optreden in kleinere kring. Keep an Eye helpt hen een handje om dat mogelijk te maken. Daarvoor zochten wij contact met een aantal podia die daar aan bijdragen. Deze podia zijn Singer Laren, het Rosa Spier Huis in Laren en Studio 150/Bethlehemkerk in Amsterdam. 

Bekijk hier wat foto's gemaakt bij Singer Laren

Een van die podia is dus Singer Laren (theater en museum) in, zoals de naam al zegt, Laren NH. Laren/Singer is vanouds een van de bases van jazz in Nederland. Maar in Singer vind je ook klassieke muziek en regelmatig kleinkunst. Jazz is te vinden in een jazzcafé-achtige setting in de oude villa en klassiek in de indrukwekkende binnentuin.  Iedere eerste zondag van de maand organiseert Keep an Eye hier concertjes voor een uitverkocht huis. 's Winters jazz en 's zomers klassiek. Deze concertjes zijn een gezamenlijk project van Singer en Keep an Eye. Singer biedt de locatie en de verdere faciliteiten en Keep an Eye neemt de (marktconforme) gages van de musici voor haar rekening.

xSight Percussion Duo

 

Het Maat Saxofoon Kwartet

En dompel je hier echt onder in de muziek

Het tweede podium dat wij vonden is Studio 150/Bethlehemkerk in Amsterdam. Deze voormalige kerk in Amsterdam Noord werd recent omgevormd tot een van de meest spraak- en geluidmakende opnamestudio's van Nederland. En daarbuiten. Hier doet Keep an Eye in principe hetzelfde, maar worden de concertjes gestreamd via de sociale media. Gemiddeld rekenen wij op zo'n 4.000 luisteraars en kijkers. Deze concertjes worden maandelijks op een donderdag uitgezonden. Jazz, klassiek en bij wijze van pilot ook kleinkunst!

Hendrik Müller Trio 

 

Casper Vos en Ella van Poucke

 


Voor later dit jaar bewaard

En dan de nieuwste loot aan de stam: door de nieuwe samenwerking met het Rosa Spier Huis in Laren gaat Keep an Eye ook op die locatie geweldige concertjes organiseren. Houd onze agenda dus ook in dit geval in het oog!

Lees hier meer over het Rosa Spier Huis >