Wij wensen iedereen een sprankelend en bruisend 2022 vol verwondering! Team Keep an Eye en Galerie Pouloeuff

16-12-2021

Titel: Stroom

Kunstenaars: Jorien Aberkrom, Eline Boerma, Sara Plantefève-Castryck en Tamar Frank

De installatie op de afbeelding is onderdeel van de expositie LICHT 2021. Galerie Pouloeuff is ondergedompeld in licht waar water op verschillende manieren wordt gebruikt als leidraad. In Naarden-Vesting speelt water een belangrijke rol door de geschiedenis heen. (Naarden is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie). Door water als uitgangspunt te gebruiken zoekt het werk verbinding met de locatie.

De installaties die binnen en buiten te zien zijn hebben allen op verschillende manieren een verbeelding gemaakt van het water dat door het gebouw lijkt te stromen. Op de eerste verdieping stapt de bezoeker in een projectie­ruimte waar men als het ware in kan duiken. Het visualiseert de transformatie van een bevroren gletsjer naar het water van een rivier. De ijsdeeltjes smelten en worden opgenomen in de stroom. Hier zijn ze onderdeel geworden van een groter geheel dat voort blijft vloeien.

Jorien Aberkrom (1997) is in 2020 afgestudeerd in Spatial Design aan de HKU in Utrecht. Jorien maakt interactieve installaties die de bezoeker bewust maken van belangrijke uitdagingen in de huidige maatschappij.

Eline Boerma (1999) is op het moment in opleiding aan de HKU als beeldend kunstenaar en studeert in 2022 af. Eline creëert met ruimtevullende beamerprojecties een ontdekkingsreis door zintuigelijke ervaringen van de werkelijkheid.

Sara Plantefève-Castryck (1990) is in 2011 afgestudeerd aan de Sint Lucas Academie te Gent voor haar bachelor Fine Arts en in 2013 voor haar Master Fine Arts Textile Design. In 2018 rondde ze een tweede master Fine Arts af aan het KMD te Bergen. Sara verkent in haar installaties licht als sculpturaal medium.

Tamar Frank (1974) studeerde in 1997 af in Fine Arts/Monumental Design aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Tamar maakt zowel lichtkunstwerken voor de openbare ruimte als tijdelijke installaties voor onder meer internationale musea en festivals.