Winnaars Talent Award Klassiek ontvangen kers op de (zand)taart

19-05-2022
Na twee jaar online huldigen mogen we de winnaars van de Keep an Eye Talent Award Klassiek dan toch ├ęcht live horen spelen. En dan ook nog eens... OP HET STRAND!
Foto bovenaan: Edit Anne Reitsma Foto bovenaan: Edit Anne Reitsma

Volg de Talent Award:
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Ga naar Festival Classique >

Op donderdag 9 juni kan je samen met het grote publiek genieten van de voorstelling 'Stormend Talent' tijdens Festival Classique 2022. Tijdens dit concert presenteert het Koninklijk Conservatorium van Den Haag in samenwerking met Keep an Eye de winnaars van de Keep an Eye Talent Award Klassiek (ter waarde van € 10.000,-) van de afgelopen twee jaar én wordt de winnaar van dit jaar bekend gemaakt!

Winnaar 2020: Ian McVoy

Bij de toelating tot het Koninklijk Conservatorium in 2020 bestempelde de commissie het spel van de Amerikaanse harpist Ian McVoy als “geniaal” en “uniek”. Tijdens zijn concert op Festival Classique neemt Ian, samen met zijn muzikale vrienden, jou via het Scheveningse strand mee naar de andere kant van de Atlantische Oceaan: het Argentijnse Playa La Perla. Ervaar samen met Ian de klanken van Latijns-Amerika en jazz.
Ian McVoy brengt muziekstukken die maar zelden op de harp te horen zijn!

Winnaar 2021: Yuchen Zhang

De tweede musicus is de opvolger van Ian McVoy, de violist Yuchen Zhang. Ook hij stak vorig jaar met kop en schouders uit boven de master-aanmeldingen. In dit concert hoor je ten eerste de stranden van Rio de Janeiro in Prélude van de Braziliaanse componist Heitor Villa-Lobos. Daarna ervaar je de levendige nachtclubs van Buenos Aires door te luisteren naar l’Histoire du Tango van Astor Piazolla. Het concert eindigt aan de beroemde waterkant van Mar del Plata met de klanken van Miguel del Aguilar’s Sumergida.
Daarnaast is het Trio Erzulie te horen (Ian McVoy - harp, Michelle Pritchard - altviool, Ana Luisa Ribeiro - fluit)

Op een rijtje

  • Stormend Talent - Festival Classique
  • Donderdag 9 juni 2022
  • Inloop: 16.30-17.00 uur
  • Programma: 17.00-18.00 uur

Hier vind je tickets en meer informatie >

Over Festival Classique

Festival Classique zet zich vanaf 2006 in om te laten zien dat klassieke muziek een verrijking is voor iedereen. Tijdens Festival Classique worden de grenzen van klassieke muziek opgezocht. Gevestigde namen en aanstormend toptalent verrassen met onverwachte samenwerkingen, herinterpretaties en bijzondere combinaties.