Keep an Eye Animation Talent Award: Hoe moet dat eigenlijk, volwassen worden?

02-11-2022
Hoe moet dat eigenlijk, volwassen worden? Dát is de kern van de webcomic HOW TO ADULT– waarmee Puck Paassen, alumnus aan de St. Joost School of Art & Design, de Animation Talent Award 2022 in Breda in ontvangst nam.

Volg de Animation Talents:
< TERUG   VERDER
Naar alle berichten >


Maar dan wel op een grappige manier

De oud-Avans student was één van de vijf finalisten en pitchte haar idee om een webcomic te maken, die in het teken staat van hoe het is om jongvolwassen te zijn in deze tijd met alle struggles die daarbij komen kijken.
In HOW TO ADULT komen thema’s als financiën, de huizenmarkt en drugs aan bod. "Maar dan op een grappige manier", zegt de alumnus, die op het idee kwam voor de comic toen ze naar haar eigen leven keek en dat van leeftijdsgenoten.
"Ik ben zelf bekend met de problemen in de comic. Mensen om me heen en ik klooien maar wat aan, we doen maar wat." 

Een vakjury, bestaande uit professionals uit het werkveld, kroonde de alumnus in het Bredase Chassé Theater als winnaar.
“We hebben voor deze artiest gekozen vanwege haar authentieke stem en even authentieke karakters. Het verhaal, de stijl, de personages en de sfeer passen perfect bij elkaar. Puck Paassen heeft het potentieel om een echt uniek project te creëren dat een grote geruststelling kan zijn voor ons allen die niet volwassen willen worden.”

Het werk van Paassen kan je zien op haar Instagrampagina. Met de € 6000,- ontwikkelbudget, kan Puck een begin maken met de uitvoering van de webcomic. Verder gebruikt ze het geld voor het ontwikkelen van een site en de promotie. ‘’Het geld is een mooi startbedrag voor het project. Daar ben ik heel blij mee.’’

Naar Pucks' Instagrampagina >