Spelen, acteren kan ik niet ... Masterclass AKF Bodil de la Parra

06-03-2024
Het was weer spannend... (en vroeg!) voor de halve-finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Zij werden geïnspireerd en uitgedaagd in een masterclass door niemand minder dan actrice en schrijfster Bodil de la Parra.

Volg het Kleinkunst Festival:
< TERUG   VERDER >
Naar alle berichten >


Je scene laten groeien

Je kunt wel een hele kleinkunstvoorstelling schrijven, maar hoe speel je vervolgens je eigen materiaal? Hoe zorg je ervoor dat jouw teksten precies zo landen bij het publiek zoals je ze bedoeld hebt? Actrice Bodil de la Parra ging met de zes halve-finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival de vloer op. Een hele dag lang kregen de talenten een workshop speltechniek aangeboden in Theater de Meervaart en leerden ze de kneepjes van het acteervak. Alles om ze op en top klaar te stomen voor de halve finales in De Kleine Komedie.

Beleef de masterclass hier even

 

Over Bodil de la Parra

Bodil (1963) is een veelzijdige actrice en schrijver. De afgelopen jaren speelde en schreef ze onder andere voor Bellevue Lunchtheater, Rudolphi Producties, het NNT, Bos Theaterproducties, Het Zuidelijk Toneel en Orkater. 
Haar solovoorstelling "Het Verbrande Huis" (2018), die haar Surinaamse familiegeschiedenis verkent, reisde door Nederland en Suriname. Het gelijknamige boek, werd door Lebowski Publishers uitgebracht in juni 2020. 
Een jaar later bracht ze haar solovoorstelling Dagen van Rijst op de planken en vertolkte ze rollen in De Leedvermaaktrilogie bij HNT en Het Indisch Interieur. Op televisie verkreeg Bodil onder meer bekendheid met de rol van Irene in de serie Klem.

Partners sinds 2018!

Al zes jaar lang werkt de Keep an Eye Foundation samen met het Amsterdams Kleinkunst Festival in een serie masterclasses voor nieuw aanstormend talent. Tijdens deze intensieve masterclass serie worden de kleinkunsttalenten op zowel artistiek- als zakelijk vlak begeleid door professionals en daardoor klaargestoomd voor de halve- en hele finale van de AKF Sonneveldprijs op respectievelijk 4, 5 en 6 april 2024!

Lees hier meer over de halve-finalisten en hun speeldata! >