Maker zoekt Maker: Yesss, de eerste winnende makers van dit jaar zijn bekend

01-05-2024
Eerste ronde Maker zoekt Maker 2024 afgerond! Het was weer een spannende ronde van Maker zoekt Maker, hét platform waarbij makers uit verschillende disciplines met elkaar in contact kunnen komen en daarna kans maken op € 3.500,- ondersteuning van hun samenwerking!
Miss Universe vs. The Sun Miss Universe vs. The Sun

Volg Maker zoekt Maker: 
< TERUG  VERDER >
Naar alle berichten >


Ga naar Maker zoekt Maker >

Maker zoekt Maker

Het is weer achter de rug, deze editie van Maker zoekt Maker. De eerste financieringsronde van 2024 is afgerond. Vier nieuwe samenwerkingen, vier mooie projecten, vier keer € 3.500,-!
Bij Maker zoekt Maker draait het om studenten en alumni van Nederlandse kunstopleidingen, die maximaal 5 jaar geleden zijn afgestudeerd. Zij dienen een project in via ons online platform 'Maker zoekt Maker' in de hoop de perfecte match te vinden voor hun project.

Kunstopleidingen en broedplaatsen in heel Nederland zijn uitgenodigd om dit initiatief te verspreiden om zo breed mogelijk nieuwe connecties te kunnen maken! Als er een match gevonden is kunnen de makers vervolgens hun gezamenlijke projectplan indienen om zo potentieel aanspraak te maken op maximaal € 3500,- ondersteuning om hun project te realiseren.
Maker zoekt Maker bestaat al sinds 2020, maar sinds vorig jaar wordt deze financiering tweemaal per jaar toegekend aan maar liefst vier aanvragers!

Niet zomaar een jury

Wegens succes hebben we dit jaar een geweldige externe jury ingeschakeld om de selectie uit alle aanmeldingen te maken. Zij stonden voor de moeilijke keuzes om een Top-5 aan te leveren waaruit de vier winnaars naar boven kwamen.
De jury bestond uit presentator en programmamaker Luuk Heezen, voormalig hoofd van Dutch Design Awards Frederiek Dijkstra en directeur van Festival Wonderfeel Georges Mutsaerts.

And the winners are…..

Met de klok mee: Miss Universe vs. The Sun / D’échos – labyrinth / How’s Life / The Last Meal
Met de klok mee: Miss Universe vs. The Sun / D’échos – labyrinth / How’s Life / The Last Meal

D’échos – labyrinth
Aina Font - saxofonist & performer (Conservatorium van Amsterdam) & Andreas Tegnander - sound artist & composer (HKU Muziek & Technologie)

 • Als duo creëren Aina en Andreas een gezamelijke taal, een manier om de kwaliteiten van klassieke muziek en ruimtelijke compositie te begrijpen en samen te brengen. De kern van het project brengt twee parallelle werelden samen in een nieuwe creatie van muzikale performance waarin motieven uit “In Freundschaft – Stockhausen” zich ontwikkelen door te spelen met het idee van de echo in beweging en geluid.
  Dit stuk combineert de conceptuele ideeën van de grote choreograaf A.T. de Keersmaeker, dat ze ontwikkelde voor Steve Reichs Music. “Bewegingen die aanvankelijk perfect synchroon zijn, beginnen geleidelijk te glijden en te glijden, wat resulteert in een ingenieus spel van voortdurend veranderende vormen en patronen”

  De dialoog tussen akoestisch (sax) en elektronisch geluid zal een grote rol spelen door echo's en overlap te creëren, hout te mixen en het oor van de luisteraar te bedriegen.

  Echo's Labyrint. Echo's van geluid in de ruimte, en echo's van beweging als schaduwen in beweging, die in elkaar draaien.

Miss Universe vs. The Sun
Souffien Melad - animator (Willem de Kooning Academie) & Javier Garcia - composer & screen scoring (Codarts)

 • Een korte 2D-animatiefilm over Louis, een model dat vaak wordt vergeleken met "The Sun" vanwege zijn stralende schoonheid, die beseft dat hij kaal wordt en leert zijn relatie met zijn ouder wordende lichaam opnieuw te evalueren.

The Last Meal
Marie-Louise Sauter – keys, composing (HKU) & Huy Quang Tran – graphic & interaction design (Hanzehogeschool)

 • ‘The Last Meal’ is een meeslepende audiovisuele reis, waarin de metaforische betekenis van historische laatste maaltijden voor een executie wordt onderzocht, en het publiek met harde realiteit van voortijdige artistieke stopzetting wordt geconfronteerd. Via innovatief multidisciplinair theater lokt het discussie uit over hoop te midden van maatschappelijke uitdagingen, terwijl het publiek wordt aangespoord alle emoties te omarmen voor persoonlijke en gemeenschapsgroei. Gelegen in het monumentale Pieter Baan Centrum biedt deze ervaring Utrechters een unieke kans om te genieten van livemuziek en theater onder artistieke leiding van singer-songwriter LØU en een driedimensionale visuele show verzorgd door grafisch ontwerper WANG XOO.

How’s Life
Kiki Deirdre – vocalist & composer (HKU) & Roel Leenders - scenographer/theatermaker (Toneelacademie Maastricht)

 • Het verhaal van How’s Life biedt een intiem inzicht in het proces van overgave aan de complexiteit van het leven. Op 27 juni maakt het publiek kennis met de hoofdpersoon van Kiki Deirdre’s debuutalbum en roman, Suzie Saol, en ervaart Suzie’s coming-of-age-verhaal door middel van muziek en verhalen. Je kunt aangrijpende verhalen verwachten, verweven met de folky en lyrisch georiënteerde muziek van het debuutalbum van Kiki Deirdre, aangevuld met het lichtontwerp en de scenografie van Roel Leenders.

De deadline voor de volgende financieringsronde is 1 oktober 2024!

Meer informatie vind je hier >