Persoonlijke brieven bij ieder kunstwerk in bijzondere expositie van AIR Pastoe

27-05-2024
Zes maanden lang werkte kunstenaar Ana Navas in een eigen atelier temidden van de ateliers van de studenten Fine Art van de Hoge School voor de Kunsten Utrecht. Een artist in residentie op de kunstacademie. Studenten konden bij haar binnenlopen om haar aan het werk te zien, maar ook om met haar te praten over het vak van beeldend kunstenaar en om ideeën uit te wisselen. Ook excursies en seminars vormden een onderdeel van het bijzondere project.
Deze foto en foto hierboven: Kaka Lee Deze foto en foto hierboven: Kaka Lee

Volg Air Pastoe:
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN > 


Kunst is de dialoog met de ander

De tentoonstelling 'These hands think about you all' is onderdeel van de residentie. Voor deze tentoonstelling nodigde Ana Navas 22 derde- en vierdejaarsstudenten uit om een werk bij te dragen.

Hoe organiseer je een tentoonstelling als de onderwerpen en media van deze jonge kunstenaars zo verschillend zijn? Als uitgangspunt koos Navas wat zij als gemeenschappelijk beschouwt voor alle kunstpraktijken: oprechtheid.
De tentoonstelling presenteert bewust werken van zeer uiteenlopende aard, maar de kern van de tentoonstelling ligt niet alleen in deze werken: het biedt de bezoeker inzicht in de inspiraties die aan elke praktijk ten grondslag liggen.

Voor Navas is kunst een dialoog met de ander, een dialoog die zich niet beperkt tot het gevestigde publiek, maar eerder een echo genereert in een breder veld. Om bij te dragen aan deze voor 'These hands think about you all', vroeg Navas de studenten en zichzelf om een brief te schrijven aan iemand of iets dat essentieel is voor het werk: een beeld, een herinnering, een ervaring, een persoon, een object waar ze vaak aan denken tijdens het maken. Deze brieven zijn een integraal onderdeel van de presentatie en vormen een verbindend element dat een stem geeft aan uiterst relevante maar vaak overschaduwde aspecten van elke praktijk.

  • Mis het niet en bezoek deze veelzijdige tentoonstelling. De expositie is te zien van 18 mei tot en met 2 juni in de Academie Galerie, Minrebroederstraat 16, Utrecht.

Bekijk hier de foto's

Foto's: Pieter Kunnen
Foto's: Pieter Kunnen

Of hier de video