Home » Projecten » De Keep an Eye Masterclass Series Kleinkunst

De Keep an Eye Masterclass Series Kleinkunst

Vanaf 2018

'Vroeger was ik een twijfelaar; ik ben daar nu niet meer zo zeker van.' (Herman Finkers) Een ding staat vast: wíj zijn er van overtuigd dat kleinkunst heel goed past bij de projecten die Keep an Eye begeleidt.

'Ik verdien goed mijn brood. Ik verdien zelfs zoveel brood, dat ik een deel zou kunnen beleggen.' - Youp van 't Hek


Volg het Kleinkunst Festival: 
2024 >   2023 >   2022 >   2021 >   
2020 >   2019 >   
2018 >


Met ingang van 2018 werkt Keep an Eye samen met het Amsterdams Kleinkunst Festival en ondersteunt daar een serie masterclasses voor jong aanstormend talent. Tevens vormt een samenwerking tussen het Amsterdams Kleinkunst Festival en Keep an Eye een belangrijke impuls voor de kleinkunstsector als geheel. 

Tijdens een intensieve masterclass serie stimuleren Keep an Eye en het Amsterdams Kleinkunst Festival de ontwikkeling van kleinkunsttalent op zowel artistiek- als zakelijk vlak. Het Amsterdams Kleinkunst Festival vormt de verbindende factor tussen de kunstvakopleidingen en de beroepspraktijk. Ieder jaar levert het Amsterdams Kleinkunst Festival zes halve finalisten af die tijdens het (dus jaarlijkse) concours strijden om de AKF Sonneveldprijs en AKF Publieksprijs. 

  • In de periode van januari tot en met april werken de deelnemers aan hun artistieke ontwikkeling. In het najaar komen de zakelijke aspecten van het vak aan bod. Door in te zetten op een intensivering van het al bestaande masterclass programma wordt de kwaliteit van de individuele deelnemers aan het concours verhoogd en daarmee wordt ook de ontwikkeling van de kleinkunst in Nederland versterkt.

    De masterclasses zijn ingedeeld in twee programmalijnen; 1) Artistieke ontwikkeling en 2) Ondernemen. De artistieke masterclasses richten zich op de inhoudelijke ontwikkeling van jonge kleinkunsttalenten. Ondernemen behandelt de zakelijke aspecten van het vak. 

Uit het interview met Daniël van Veen (directeur Amsterdams Kleinkunst Festival)

Op weg naar die halve finale werken ze aan hun artistieke ontwikkeling tijdens de masterclasses. Maar kleinkunstenaar, dat ben je of dat ben je niet, toch? Of kun je het leren?
“Ja, dat ben je. Maar er valt wel heel veel te leren. De masterclasses maken de stap tussen onderwijs en het professionele werkveld veel gemakkelijker. Kleinkunstenaars zijn door de masterclasses ook veel beter voorbereid op de halve en hele finale. En ze ontdekken hoe ze zich beter kunnen onderscheiden. Uiteindelijk hopen we zo een nieuwe generatie cabaretiers te kweken die over 10, 20 jaar een groot publiek bereikt.”

 

Verslag van het seminar Artist in Business

Masterclass Vera Mann