Home » Projecten » Graphic Matters Grafisch design

Graphic Matters Grafisch design

Vanaf 2019

De kunst van communiceren met beeld; dat is graphic design. In een tijd van een overweldigende hoeveelheid informatie is het belangrijk om goede ‘vertalers’ te hebben, die een boodschap op een veelzeggende wijze kunnen overbrengen aan een breed publiek.

'Deze tekening kostte me vijf minuten om te maken, maar zestig jaar om dat te kunnen.' - Pierre-Auguste Renoir


Volg Graphic Matters:
2023 >   2022 >   2021 >   2020 >   
2019 >

(De 2020-editie vond wegens Corona online plaats)


Om jonge designers te stimuleren en bij elkaar te brengen voor een creatieve uitwisseling, werkt Keep an Eye samen met Graphic Matters. Dit festival vindt elke twee jaar plaats in Breda, maar het team zit niet stil en organiseert tussendoor allerlei activiteiten. 

Keep an Eye maakt jaarlijks meerdaagse workshops mogelijk waarin een selectie van veelbelovende, jonge ontwerpers onder begeleiding van een expert uit het vakgebied kan werken aan een eigen artistieke beeldtaal. De resultaten van de workshops worden via het festival of op andere manieren aan het grote publiek gepresenteerd.  

Graphic Matters is een internationaal, tweejaarlijks festival over grafisch ontwerp. 
Een uitgebreid programma toont de impact van grafisch ontwerp op ons dagelijkse leven. We staan er niet bij stil dat grafisch ontwerpers ons helpen door orde te scheppen in chaos, overzicht te bieden op ingewikkelde zaken of onze emotie aan te spreken. Ze verbeelden urgente kwesties zodat we deze snel kunnen bevatten.