Home » Projecten » The Youngsters Muziek: diverse genres

The Youngsters Muziek: diverse genres

Vanaf 2020

De Keep an Eye Foundation ondersteunt al jaren jong talent. Maar wat is nou precies ‘jong’ talent? Met dit project gaan we op zoek naar nóg jonger talent; talent dat nog aan de basis staat van hun creatieve ontwikkeling en aan wiens ontplooiing wij als Keep an Eye een steentje kunnen bijdragen.

'Ouder worden is eigenlijk best innoverend' - Loesje


Volg The Youngsters:
2022 >   2021 >   2020 >


Keep An Eye presents the Youngsters
CvA Young Talent Orchestra XL o.l.v. Martin Fondse

Wat krijg je als je jong talent vanuit allerlei hoeken bij elkaar brengt... Avontuur!
November 2020 staat in het teken van een bijzondere samenwerking tussen de twee jong talent-opleidingen die het Conservatorium van Amsterdam in huis heeft: de Sweelinck Academie (klassiek 9 - 18 jaar) en het Junior Jazz College (jazz 11 - 18 jaar). Die samenwerking bestaat uit een groot gelegenheidsorkest (het CvA Young Talent Orchestra XL) onder leiding van Martin Fondse.

  • Martin Fondse weet met zijn ruime ervaring op een speelse en vernieuwende manier te werk te gaan met jong talent, met ruimte voor improvisatie, een goeie sound, vrijheid en avontuur!

Deze Kick off markeert een reeks initiatieven van het Conservatorium van Amsterdam in samenwerking met Keep An Eye omtrent het jong(ste) talent. Bij deze initiatieven staat community-building voor jong talent en het stimuleren van 'grensvervagende' samenwerking centraal. 
In het vervolgtraject in 2021 wordt hierop voortgeborduurd. Denk hierbij aan speciaal gecoachte ensembles & bands waarbij deze 'Youngsters' al op jonge leeftijd leren luisteren, samenspelen en openstaan voor nieuwe muziek. 
Zo bouwt talent al vanaf de allerjongste leeftijd aan open oren en een dito netwerk dat van waarde zal zijn voor de toekomstige muziekcarrières.