Home » Projecten » Toneel krijg je per container Toneel - nieuwe makers

Toneel krijg je per container Toneel - nieuwe makers

Vanaf 2022

Naast het project met de Toneelacademie Maastricht laten wij jonge acteurs en nieuwe makers nu los op (in?) zeecontainers tijdens het Over het IJ Festival in Amsterdam noord. NDSM-werf: here they come!

Toneel is op een moeilijke en bijzondere manier normaal doen - Pierre Bokma


Volg het Over het IJ Festival:
2023 >   2022 >   


Het Zeecontainerprogramma van Over het IJ Festival is al jaren de uitvalsbasis voor veel jong-locatie-theater-talent. (hoeveel punten zou je daarvoor krijgen met Scrabble?)

Al een aantal jaren worden elf (groepen) makers uitgenodigd om in korte tijd een volwaardige mini-locatietheatervoorstelling of -installatie te maken. Zij doen dit in, om of op een zeecontainer en krijgen hierbij artistieke en productionele ondersteuning waarbij ontplooiing van beginnende makers centraal staat. Makers laten zich inspireren door nieuwe stedelijkheid. Zij gebruiken de NDSM-werf als context én laboratorium voor stadsverandering.

Stichting IJ Producties is onder andere verantwoordelijk voor het al maar groeiende Over het IJ Festival op de NDSM-werf, maar zet zich ook het hele jaar rond in voor talentontwikkeling door middel van verschillende trajecten zoals het nieuwe makers programma en Het Over het IJ Atelier en het Over het IJ Zeecontainerprogramma, waar de Keep an Eye Foundation vanaf 2022 een steen(tje) aan bijdraagt.

YouTube impressie Zeecontainerprogramma 2019 Over het IJ Festival 2019