De winnaars van de Keep an Eye Design Talent Grant zijn bekend

22-10-2017
Je zou toch niet denken dat de Design Academy Eindhoven klein behuisd is. Toch leek het daar het even op afgelopen zaterdag bij de uitreiking van de Talent Grants, voorafgaand aan de opening van de Graduation Show 2017.

Uit het juryrapport: Wat een indrukwekkende selectie projecten!

Volg de Design Talent Grant: < TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


BEKIJK DE FOTO'S >

Afstudeerjaar 2014-2015 is een sterk jaar gebleken. Elk van de alumni heeft op eigen manier laten zien bevlogen in het werk te staan. Relevantie, duurzaamheid en betekenisvol zijn thema’s die in alle projecten terug komen. De jury heeft naast talentontwikkeling, waar de Keep an Eye Design Talent Grant voor staat, ook gekeken naar deze thema’s. Het was erg moeilijk om een keuze te maken. Doorslaggevend waren de presentaties die de jury heeft doen besluiten om die alumni een Grant toe te kennen die juist dat extra steuntje in rug kunnen gebruiken.  

SuperLocal (Pim van Baarsen en Luc van Hoeckel)

Quit your job! En ga door met het verder afschillen van het strakke velletje van de mandarijn. De jury is erg onder de indruk van jullie concept; het staat als een huis. Jezelf misbaar maken en toch onmisbaar gebleken, omdat jullie weer terug zijn gevraagd door de lokale bewoners van Malawi. Gebruik de Grant om op zoek te gaan naar fondsen en stichtingen die sociale ondernemingen ondersteunen. Haak aan bij mensen die een netwerk hebben in deze richting. Blijf dit soort projecten initiëren, organiseren en delen. Daarmee trek je voldoende andere jonge ontwerpers aan die in jullie slipstream van jullie kunnen leren en zo jullie manier van werken en doelen verder kunnen verspreiden.  

Desiree van der Gracht

Desiree heeft met haar sterke presentatie de jury overtuigd door een sterk en helder plan, haar commitment voor het product en de vele referenties die Desiree in de afgelopen 2 jaar heeft verzameld. Desiree heeft heel goed door dat ze een proof of concept nodig heeft om haar posities en gronding naar andere partijen te versterken en daar wil de jury graag aan bijdragen. Gebruik de Grant om een goed ontworpen prototype te maken en de juiste stappen te ondernemen om het proof of concept te realiseren, zodat je gedegen en sterk een volgende stap kan maken.    

Bastiaan de Nennie

Bastiaan opent een nieuwe vormentaal met zijn manier van werken: Phygital (physical-digital). Ontwikkelen van producten mag met Phygital, maar de jury ziet je vooral groeien als thought-leader in deze methodiek. Besteed de Grant aan de focus en ontwikkeling van een heldere business propositie, maak je vraagstelling scherp en concreet. De jury geeft jou de 3e Keep an Eye Design Talent Grant om te blijven pionieren en om de expert te worden in dit nieuwe designgebied.  

Guiditta Vendrame

Guiditta’s interesse begeeft zich op de intersectie van design en wetgeving en hoe design een rol kan spelen om dit zichtbaar, leesbaar en begrijpelijk te maken. Ook hier zie je een thought-leader groeien met Giuditta als design expert om te laten zien wat design kan betekenen in wetgeving. En hoe design kan helpen om deze voortvloeiende regels duidelijk te maken. Gebruik het geld om design en wetgeving te claimen, waarbij documentatie en publicatie cruciaal is.