Winnaars 10-de International Jazz Award!

23-03-2018
Muziek en competities ... Tja, daarom waren alle deelnemers eigenlijk winnaars. De jury sprak dan ook liever over de winnaars van de dag. Alle deelnemers vonden een heel warm bad in een stampend enthousiast en 'bimvol' Bimhuis! Voor iedereen: van harte gefeliciteerd!

 Volg de Jazz Award: < TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN > 


+++ meer foto's volgen snel +++

Het Thibault Gomez Quintet van het Conservatoire de Paris won gisteren in een bimvol Bimhuis de tiende editie van de Keep an Eye International Jazz Award.
Tweede werd het Tommaso Perazzo Trio van het Conservatorium van Amsterdam.

De jury, bestaande uit Peter Bernstein, gitarist; Sander Grande, Mojo/North Sea Jazz Festival-boeker; Mijke Loeven, directeur Bimhuis, en Benjamin Herman, saxofonist, kende het Thibaults Gomez Quintet de hoofdprijs van € 2500,- toe.
Het Tommaso Perazzo Trio won € 1500,-.

De aanmoedigingsprijs van € 750,- ging naar het Jelly Roll Morton Ensemble van The Juilliard School, New York. 
De prijs van € 500,- voor het beste Strayhorn-arrangement werd toegekend aan het Thibault Gomez Quintet van het Conservatoire de Paris. 
Tommaso Perazzo van het Tommaso Perazzo Trio won de prijs voor beste CvA-solist: deelname aan de Hudson Jazz Workshop, New York 2018. 
Immanuel Wilkins van het Jelly Roll Morton Ensemble van The Juilliard School, New York won de prijs voor beste niet-CvA-solist: deelname aan de Summer Jazz Workshop 2018 op het CvA.

  • De Keep an Eye International Jazz Award is een competitie voor excellente jazzmusici. Aan deze bijzondere tiende editie deden bands mee van de Sibelius Academy Helsinki; het Boyer College of Music and Dance - Temple University Philadelphia; het Conservatoire de Paris; de Juilliard School of Music New York en het Conservatorium van Amsterdam.

>>> bij de foto rechts >>>

Alle bezoekers van de finale in het BIMHUIS ontvingen bij vertrek, laat in de avond, een goodiebag. Met daarin de Keep an Eye jubileum-CD en het jubileum-magazine. 
De CD is nog beperkt leverbaar (mail >) en het magazine is online te lezen (Magjezien >)