Première voor Keep an Eye Young Designer Grants

29-06-2018
Aan de Young Designers van de Dutch Design Awards is dit jaar voor het eerst een geldbedrag van € 10.000,- per winnaar beschikbaar gesteld voor hun professionele ontwikkeling. Dit initiatief is tot stand gekomen door de nieuwe samenwerking van Keep an Eye en Dutch Design Awards. In 2018 was de aftrap voor deze prijsuitreiking die de komende jaren absoluut een vervolg krijgt!

Volg de Young Desigers (Grant): < TERUG  VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Uit het persbericht: de drie geldprijzen werden gisteren tijdens de feestelijke Dutch Design Award Night uitgereikt aan de jonge talenten Lisa Konno, Olivier van Herpt en Manon van Hoeckel. 

Keep an Eye en Dutch Design Awards (DDA) geloven dat financiële ruggensteun het verschil kan maken aan het begin van iemands carrière. Tijdens de Dutch Design Awards Night kondigden zij dan ook met plezier hun nieuwe, meerjarige samenwerking aan.

Martijn Paulen, directeur Dutch Design Foundation, de organisatie achter DDA:
“Elke kans om talent te ondersteunen grijpen we met twee handen aan. De samenwerking met Keep an Eye is een heel bijzondere. Onze commissie kiest de winnaars met uiterste zorg en aandacht. Dat we ze nu vervolgens serieus op weg kunnen helpen dankzij Keep an Eye maakt echt het verschil.”

  • Young Designer Award

De Young Designer Award is de stimuleringsprijs voor jong talent dat maximaal vijf jaar geleden is afgestudeerd. Bij de beoordeling staat de ontwerper centraal en wordt gekeken naar de kwaliteit van het gehele portfolio. De commissie voor de Young Designer Award van Dutch Design Awards 2018 bestaat uit drie designexperts die onder leiding van juryvoorzitter Job Meihuizen (DDA) de winnaars selecteren: Saskia van Stein (commissievoorzitter), Jeroen Junte en Georgette Koning.

  • Winnaars

De drie winnaars van de Young Designer Award gebruiken hun ontwerpkracht om een industrie en/of de samenleving tot reflectie uit te dagen. Ieder op hun eigen manier weten de jonge ontwerpers verschillende werelden bij elkaar te brengen. Onderzoekend, eigenzinnig en bevlogen, lukte het deze talenten om in korte tijd een veelbelovend oeuvre te realiseren.

De Young Designer commissie zegt het volgende over de winnaars:


“Lisa Konno weet met de Nobu-collectie knap twee culturen te vermengen, zonder dat het clichématig wordt. Olivier van Herpt ontwierp een machine waarmee hij vormen print die vele malen groter, complexer en verfijnder zijn dan voorheen mogelijk was. Manon van Hoeckel laat in haar social design-projecten op volstrekt natuurlijke wijze de veranderkracht van kunst en design zien.” 

Het werk van alle winnaars wordt tijdens Dutch Design Week (20-28 oktober 2018) geëxposeerd.
Het volledige juryrapport vind je hierboven in de bijlage als PDF-bestand. 

  • Dutch Design Awards

Dutch Design Awards (DDA) beloont sinds 2003 Nederlandse ontwerpers voor hun meest indrukwekkende, vernieuwende en baanbrekende projecten. Met de wedstrijd, de Awards Night en een (reizende) overzichtstentoonstelling is Dutch Design Awards een uniek platform voor Nederlands design. Sinds 2008 houdt DDA kantoor in designhoofdstad Eindhoven.

  • Dutch Design Foundation

Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft dat het probleemoplossend vermogen van ontwerpers de wereld vooruithelpt. Daarom biedt DDF ontwerpers kansen, ondersteuning, publiciteit en een podium. DDF organiseert Dutch Design Week en Dutch Design Awards en is actief tot ver over de Nederlandse grenzen. DDF organiseert door het jaar heen debatten, lezingen, exposities en bijeenkomsten. Zo zet DDF de beste en meest veelbelovende ontwerpers in de schijnwerpers en brengen zij hun ideeën en ontwerpen de wereld in.