De laatste visie op fashion in hartje Amsterdam

02-06-2022
Vrijdag 24 juni is het weer zo ver; de studenten van de modeafdeling van de Gerrit Rietveld Academie presenteren hun eindwerken voor het grote publiek! Deze keer in de zeer centrale, Centrale Markthal in Amsterdam.

Volg de GRA x Keep an Eye Academy:
< TERUG   VERDER >
Naar alle berichten >


En wie gaan we allemaal zien?

Dit jaar worden tijdens de Rietveld Academie Fashion Show de afstudeerprojecten gepresenteerd van MARIJN ABEL, AMANDA BELLMAN, SELMA CARLSSON, EVA CHAUVIN, MARIE JACQUET, LOTTE DE JAGER, ENZO AÏT KACI, KILIAN MERCADIE, PAPA YORICK, MARLENE STACH EN INÈS VIVIER. Ook zien we een selectie uit het werk van eerste- en tweedejaars modestudenten.

Bloed, zweet en tranen

Ter voorbereiding op hun eindexamenshow volgden de studenten een serie masterclasses, workshops en sessies op het gebied van curatorschap, productie en merkontwikkeling, gegeven door deskundigen als Py Tswang Jin, Bas Andrea & Nathalie Haelermans, Stefan Prokop, Fabian Reichle, Rolien Zonneveld, Charlie Porter, Simon Wald-Lasowski en de Young Boy Dancing Group.

Keep an Eye ondersteunt de Rietveld Academie dit jaar voor de derde keer bij het organiseren van masterclasses en coaching voor de eindexamenstudenten.
Het doel hiervan is het professionaliseren en inspireren van de studenten en het naar een hoger plan tillen van de presentatie van de afstudeerwerken tijdens de Fashion Show.

‘We willen laten zien wat mode óók zou kunnen zijn’

Samen met alle betrokken docenten en creatieve professionals, zijn de studenten op zoek naar nieuwe en passende manieren om hun werk aan het publiek te presenteren, waarbij steeds meer aandacht is voor een individuele benadering van het vak.

  • “We willen een ruimte creëren voor meer diverse en nieuwe praktijken op het gebied van mode of daaraan gerelateerde vakgebieden. We moedigen de studenten aan zich ook buiten de grenzen van het vak te begeven. De modeafdeling van de Rietveld wil het publiek en de media, hier laten zien wat mode óók zou kunnen zijn.”
    - Niels Klavers, hoofd Mode Afdeling.

Locatie, locatie, locatie

In de monumentale Centrale Markthal zal de jongste lichting afstudeerkandidaten een gevarieerd overzicht presenteren van aan mode gerelateerd werk, waarbij ook aandacht is voor mogelijke toekomstige praktijken op het gebied van mode en daarbuiten.
Alle studenten zijn gedurende hun hele opleiding aan de Rietveld aangemoedigd een persoonlijke en kritische houding te ontwikkelen ten opzichte van mode en soms ook af te wijken van dat vakgebied. Hierdoor wordt het mogelijk om veranderingen aan te brengen in de materiële en immateriële cultuur en waardesystemen, de verhalen en de tradities binnen het vak. Door middel van interactie, participatie en gesprekken wordt het publiek uitgenodigd onderdeel te worden van de shows, performances en installaties.

Hier vind je meer informatie en tickets >