Let's meet Jong Metropole 2022 in East meets West mét de teaser!

02-07-2022
Ze gaan er weer voor, de nieuwe lichting jazz- en klassieke studenten die dit jaar zijn geselecteerd voor het prestigieuze Jong Metropole traject, staan te springen om te beginnen met repeteren. Op 5 en 6 augustus spat de energie weer van het podium, ben jij er ook bij?

Volg Jong Metropole: 
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Naar website Jong Metropole >

East meets West

Kende je de ud, tar, zurna en dukduk al?

Jong Metropole toert deze zomer door Nederland met een programma waarin onder leiding van Tom Cohen de muziek uit de westerse muziekbibliotheek samensmelt met de muziek uit onder andere de Arabische traditie.
Daarnaast zal ook een nieuwe compositie van Kika Sprangers, de Rogier van Otterloo Award winnaar uit het programma Jong Metropole 2021, in première gaan.

In Jong Metropole komen conservatoriumtalenten van zowel de klassieke als de jazzafdelingen bij elkaar, deze zomer aangevuld met studenten van de afdeling wereldmuziek van Codarts Conservatorium Rotterdam op ud, tar, zurna en dukduk. 


East meets West wordt mede mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

Wie is Tom Cohen?

Tom Cohen - winnaar van de prestigieuze Turkse "Altin Objectif" prijs 2021 - is dirigent, musicus, artistiek en muzikaal directeur. En cultureel ondernemer. Hij is internationaal erkend voor het samenvoegen van muzikale stijlen uit het Oosten en Westen om een nieuwe muzikale taal te creëren: Levant Muziek.

Klassiek geschoold, maar doordrenkt van muzikale invloeden uit Noord-Afrika en Arabische landen, combineert Cohen Westerse muzikanten en Arabische instrumentalisten om Levant Muziek naar diverse orkesten en ensembles te brengen, zoals het Israëlisch Philharmonisch Orkest en de orkesten die hij zelf oprichtte in Israël, Marokko, België en Canada.

Als de oprichter, arrangeur, chef-dirigent en muzikaal directeur van het Jerusalem Orchestra East & West heeft hij het orkest niet alleen in zijn thuisstad Jeruzalem op de kaart gezet, maar in het gehele Midden-Oosten. Cohen richtte ook het Symphonyat Orchestra in Marokko op, dat Joodse en Moslim spelers met veel succes samen brengt.

Regel je ticket
HIER »