Tallulah Rose wint eerste Jong Metropole-prijs!

25-05-2023
Sinds 2021 organiseert het Grachtenfestival zijn eigen Jazz Competition. Met veel succes, want elk jaar wordt de wedstrijd uitgebreider. Dit jaar was er voor het eerst een Jong Metropole prijs voor beste solist!

Volg Jong Metropole: 
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Grachtenfestival Jazz Competition 2023

Op de landelijke voorronde, begin dit jaar in de Blue Note Zaal van het Conservatorium van Amsterdam, werden 6 finalisten geselecteerd. In de finale namen deze zes ensembles van diverse conservatoria in Nederland het tegen elkaar op om de winst van de Vakjuryprijs, de Denise Jannah Award én de Jong Metropole Prijs: Beste solist.

De vakjury bestond dit jaar uit: Sander Grande (Voorzitter en programmeur voor het North Sea Jazz Festival), Vincent Henar (Bassist en oprichter FraFraSound), Benjamin Herman (Saxofonist), Denise Jannah (Zangeres) & Mariël van den Bos (Eerste fluitist in het Metropool Orkest).

Jong Metropole Prijs: Beste solist

Mariël van den Bos reikte de Jong Metropole prijs uit aan de winnaar die volgens de jury de beste solist was: Tallulah Rose!

De jury schreef: "Tallulah Rose is een uitstekende bandleider met een geweldige presentatie. Ze is een zogenaamd drievoudig talent (compositie, tenorsaxofoon en zang) en heeft een prachtig geluid als tenorsaxofonist en als zangeres. Haar solo's waren verzorgd en uitgebalanceerd."

Als winnares van deze prachtige nieuwe Jong Metropole Prijs verzorgt Tallulah binnenkort een gastoptreden bij een programma van het Jong Metropole Orkest!
Lees hier meer over deze wedstrijd en de andere winnaars >

Over Tallulah Rose

19-jarige Tallulah Rose begon haar artistieke reis al in de wieg. Geboren in een kunstenaarsfamilie, stond de saxofoniste, zangeres en componist al op het podium voordat ze kon lopen. Toen ze 16 was verhuisde ze naar Amsterdam om jazz te studeren aan het prestigieuze Conservatorium van Amsterdam, waar ze een band vormde met andere getalenteerde muzikanten.

Tallulah Rose combineert aanstekelijke grooves en melodieën met etherische soundscapes en hartgrondige poëzie wat resulteert in één grote hypnotiserende geluidsexplosie. Je kunt het in haar muziek terughoren: Tallulah haalt inspiratie uit de UK jazz scene en artiesten als Jordan Rakei, Robert Glasper, Lianne La Havas en Shabaka Hutchings. Neo-soul, Jazz, Hiphop, Funk, Afrikaanse muziek zijn genres waar Tallulah zich in haar muziek een weg door baant.