Zomerse jamsessies met deelnemers vanuit de hele wereld

04-07-2024
Een weekje geleden organiseerde de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam weer de Keep an Eye Summer Jazz Workshop. Al meer dan tien jaar is deze Summer Jazz Workshop dé gelegenheid voor professionele musici en muziekvakstudenten van over de hele wereld om zich onder leiding van internationale topmusici een week lang intensief te verdiepen in jazz.

Volg de Summer Jazz Workshop: 
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Vier dagen in de snelkookpan

Het was een leerzame en gezellige week voor de deelnemers. Een snelkookpan waarbij in een paar dagen veel gespeeld en uitgewisseld werd, zodat er na vier dagen een concert kon worden gegeven met topmuzikanten, docenten en dirigenten die elkaar nog maar kort kenden. Toch leek het alsof ze al jaren samen speelden. Er waren tijdens de week durende workshop instrument masterclasses, privélessen, combo sessies, improvisatie lessen en jamsessies.

De week werd afgesloten met een spetterend concert van het Keep an Eye Summer Jazz Large Ensemble onder leiding van Rob Horsting, met gastsoliste Melissa Aldana (tenoorsaxofoon). Zij gaf gedurende de week workshops, privélessen en repeteerde met het Large Ensemble.
Het was prachtig om te zien hoe zij samen met de studenten chemie had, hen liet soleren en een geweldig concert gaf. Iedereen heeft een inspirerende week achter de rug.

Naast Melissa Aldana waren er nog meer (internationale) gastdocenten tijdens de Keep an Eye Summer Jazz:
Sara Serpa Voice & Ensembles, Dan Weiss Drums & Ensembles, Gilad Hekselman Guitar & Ensembles, Joe Martin Bass & Ensembles, Jason Palmer Trumpet & Ensembles, Reinier Baas Guitar & Ensembles Ben van Gelder Saxophone & Ensembles, Harmen Fraanje Piano & Ensembles, Rob Horsting Large Ensemble, Zack Lober Ensembles