Donderdag de finale in het Bimhuis! Winnaars semi-finals hier!

25-03-2015
Jazztalenten blazen elkaar van het podium af! En dat alleen al tijdens de twee semi-finals van de International Keep an Eye Jazz Award. Morgen de finale in het Bimhuis.

Jazztalenten blazen elkaar van het podium af!

Hierboven in de slideshow, de twee winnaars van de semi-finals en de winnares van de Incentive Prize.


Ze hadden een grote schare fans meegenomen, de jonge jazzmuzikanten van het Conservatorium van Amsterdam. En die lieten duidelijk van zich horen tijdens de halve finales van de 7e editie van de Keep an Eye International Jazz Award.

Bomvol zat de Blue Note zaal van het Conservatorium van Amsterdam - twee dagen lang het podium van de meest talentvolle jazzbands van het CvA. Afgelopen maandag en dinsdag speelden 11 bands een eigen compositie en één van de grote Amerikaanse - nog levende - jazzlegende Wayne Shorter.

Dus iets van zichzelf en iets van Shorter. En wat dat eigen geluid was? Voor de Spaanse João Espadinha was de stad Amsterdam van grote invloed op de muziek. Voor finalist Xavi Torres was het zijn geboorteplaats en de Nederlandse Willem de Beer gaf toe door eigenlijk alles beïnvloed te zijn.

Het is alweer de 7e editie van de Keep an Eye International Jazz Award. Inmiddels een begrip in Amsterdamse jazzwereld én daarbuiten, want dankzij de Award is een internationaal netwerk tussen de jazztalenten ontstaan.

Ook voormalig prijswinnaars waren bij de uitreiking aanwezig zoals de inmiddels zeer succesvolle Maarten Hoogenhuis. Sinds hij in 2013 de Award won is het snel gegaan; hij trad op in het Bimhuis, bij het programma De Wereld Draait Door en speelde hij samen met de New Cool Collective. Bovendien kon hij dankzij de prijs een cd produceren.

Morgen is de finale in het Bimhuis in Amsterdam. De twee winnende bands van het Conservatorium van Amsterdam zullen het dan opnemen tegen conservatorium jazzbands uit Los Angeles, Leuven, Keulen, Noord-Texas.

NAAR DE FINAL >