Put The Records on! De winnaars van "The Records" zijn bekend!

07-11-2015
Jazztalenten streden om de prijs waarmee ze direct de studio in kunnen. Tijdens de finale van The Records wierpen jonge jazzbands hun talenten in de strijd om een volledig gefinancierde cd-opname.

Jongstleden zaterdag in een bomvolle 'Blue Note'

Volg The Records: < TERUG   VERDER >


Deze Award Show barstensvol jazztalent is dé kans om muzikanten op het punt van doorbreken te zien én te horen. Voor jazztalenten mét een band maar zónder cd, heeft de Keep an Eye Foundation The Records in het leven geroepen.

Tijdens deze jaarlijkse Award Show presenteerden 8 jazzbands, alumni van Nederlandse Conservatoria zich aan het grote publiek en een all star jury (saxofonist Ben van Gelder, pianist Rob van Bavel, Jan Jasper Tamboer, recensent De Volkskrant en Pieter Schoonderwoerd, directeur Jazz Maastricht).

  • De drie winnaars ontvingen een volledig gefinancierde cd-productie, een promo videoclip en professionele coaching bij het in de markt zetten van hun muziek. Put The Records on!

Een cd-productie is kostbaar, maar onmisbaar voor bands die zichzelf willen presenteren aan de (muzikale) wereld.
Met deze prijzen, ieder ter waarde van 10.000 euro, wil de Keep an Eye Foundation veelbelovende jazztalenten die staan te popelen om de wereld te laten zien wat ze kunnen een springplank naar een succesvolle toekomst bieden. Met succes!

Inmiddels hebben veel jazztalenten uit de kweekvijver van de Keep an Eye Foundation de weg naar het grote publiek gevonden. 'The Records' vond dit jaar plaats tijdens de Amsterdamse Museumnacht. Op deze avond openen musea overal in de stad hun deuren tot in de nachtelijke uren.

'The Records' startte om 17:00 uur en was gratis toegankelijk voor publiek, dé avond dus om muziek en cultuur te combineren.

De presentatie was in handen van gepassioneerd jazzliefhebber en radiomaker Co de KloetDeelnemende bands waren: BvR FLAMENCO BIG BAND, IKARAI, EVENSANNE, MOLINO, DE RAAD VAN TOEZICHT, KOENIVERSE 3, TEMLANDVO & JANNIS WOLFF QUINTET.

 

 

And the winners are: ...

  • De BvR FLAMENCO BIG BAND
  • EVENSANNE
  • KOENIVERSE 3

Wij feliciteren hen van harte met het behaalde resultaat en wachten vol spanning hun komende cd's af! KOOP AL VAST CD's 2014 >