Aanmoedigingsprijs voor jong talent Pouloeuff

26-10-2012
Voor de tweede maal in een nieuwe traditie kun je meestemmen voor de aanmoedingsprijs 'Werk van de maand' voor het jonge exposerende talent in Pouloeuff.

Natuurlijk staan wij achter al het werk dat 'onze' jonge kunstenaars in Pouloeuff exposeren. Maar omdat zij vaak startend zijn, of zelfs nog studeren, willen wij hen met uw hulp meer in de schijnwerpers zetten. In de maand november belichten wij het werk van de volgende kunstenaars.

Monique Boncz is een glasmozaïek kunstenares, die met haar werk een illusie creëert met golvend, vloeibaar glas; kleurrijk en organisch. Elk materiaal vergt zijn eigen bewerking en heeft zijn eigen mogelijkheden en beperkingen. Het experimenteren met textuur, kleur en het combineren van de verschillende materialen is bij elk kunstwerk weer een uitdaging voor haar.

Mirka Farabegoli toont in haar intrigerende tekeningen het spanningsveld tussen het alledaagse en het wonderlijke. Mythische beelden uit verschillende culturen vermengen zich met archiefbeelden, krantenfoto’s en persoonlijke ervaringen en versmelten zo tot een nieuwe werkelijkheid. Zij werd genomineerd voor de ArtOlive Jong Talent Award 2009 en de Aanzet! 2009.

Het werk van Paul Tas omvat verschillende concepten en objecten. Ieder werk heeft zijn eigen verhaal. In zijn sculpturen, vazen en skulls verwerkt Paul Tas afvalmateriaal tot Expensive Trash. Onder de titel ‘We are the BEEB and we understand the angry you!’ maakt hij tevens een unieke collectie robots, waarvan een gedeelte met groot succes de wereld rondreist.

Zindzi Wijminga ontwerpt juweeltjes van sieraden. In haar collectie 'Fossils Of A Dream' krijgt plastic wegwerpbestek een nieuw leven. Door het massa-geproduceerde gebruiksvoorwerk opnieuw te smelten en te bewerken geeft zij het materiaal de kans zijn eigen verhaal te vertellen.

Stem!

Stem op uw persoonlijke werk van de maand dat wij exposeren. Dat kan op de Facebookpagina van de galerie, maar ook per mail en zelfs telefonisch. Maar liever door zelf te komen kijken! De verkiezing vindt vier maal per jaar plaats (elke tweede maand van een expositie). Degene die de meest originele motivatie geeft voor zijn of haar keuze belonen wij met een dinercheque ter waarde van 100 Euro.

Heb je geen Facebook-account, dan kun je de verkiezing toch op onze Facebookpagina volgen. In dat geval kun je ook hier je stem uitbrengen.

De kunstenaar met het grootste aantal 'likes' en stemmen krijgt op een feestelijk moment van ons een aanmoedigingsprijs van 500 Euro. Hij of zij kan dat bedrag vrij besteden, maar natuurlijk liefst voor een verdere kunstzinnige loopbaan!