Hier kort iets over een 'a-typisch' fonds?

01-01-2020
Over het 'wat en hoe' van Keep an Eye vertellen wij hieronder veel meer. Maar misschien is het een idee om ook al gelijk met de deur in huis te vallen door vast een paar highlights te noemen die je op deze site zou moeten lezen! Dat zijn ons platform 'Maker zoekt Maker', de Keep an Eye concertjes off-/online en de jonkies in het project 'the Youngsters'.
FOTO-ALBUM: in 2018 bestond Keep an Eye 10 jaar >>FOTO-ALBUM: in 2018 bestond Keep an Eye 10 jaar >>

Hier vind je een kleine index: 
 OVER ONS
• AANVLIEGROUTES 
• BACKSTAGE 
• CULTUURFONDS
• PROJECTEN 
• SAMENWERKING 
• GROTE NAMEN 
MEDEWERKERS

Ga hier verder voor Engelse samenvatting:
• ENGLISH SUMMARY


'Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal' - Albert Einstein

Als startend, creatief talent gezien worden en je talenten ontplooien, daar gaat het om bij de Keep an Eye Foundation! Samen met toon- en kleuraangevende opleidingen en festivals in heel Nederland en daarbuiten, ondersteunt Keep an Eye jonge startende, getalenteerde kunstenaars, designers, musici en andere artistiekelingen. Door hen een springplank of een podium te bieden naar het grote publiek. 
Keep an Eye vindt het belangrijk om aan bestaande én nieuwe projecten nieuwe elementen toe te voegen, die voor de deelnemers en het publiek echt een toegevoegde waarde hebben.
De stichting is onafhankelijk en heeft geen enkel commercieel belang.  

Keep an Eye werkt tenminste drie jaar samen met de opleidingen en festivals. Samen ontstaan er ideeën voor nieuwe of vernieuwde projecten, waarbij studenten en alumni in de schijnwerpers gezet worden. Door voor podia te zorgen waar zij zich presenteren. Podia die je met recht letterlijk kunt nemen (want zij zijn groot en beroemd), maar ook podia waarbij je kunt denken aan samenwerkingsvormen en online podia of ons magazine.
Bij de Keep an Eye projecten besteden wij veel aandacht aan begeleiding van de deelnemers, door middel van coaching, training, workshops en masterclasses. Opvallend en een compliment aan onze jonge 'Keep an Eyers' is dat veel oudgedienden en bekende persoonlijkheden ons daar met heel veel enthousiasme in ondersteunen.

Video:
Masterclass Artist in Business »

Jong Metropole in Voormalig Zendstation Radio Kootwijk
Jong Metropole in Voormalig Zendstation Radio Kootwijk

Van startend student tot alumnus, van klein tot groot evenement

  • Keep an Eye richt zich op de kunst- en cultuursector en dan met name op jong talent (studerend en - bij sommige projecten - alumni tot maximaal 35 jaar). Keep an Eye werd in 2008 opgericht en heeft dus meer dan 12,5 jaar aan vlieguren. Op dit moment ondersteunt Keep an Eye 35 grotere en kleinere projecten.
  • Keep an Eye organiseert met alle partners competities, festivals en shows, maar initieerde eveneens de eigen Academy, Concertjes, Maker zoekt Maker, Nieuwe Makers en the Youngsters. Bij competities werkt Keep an Eye altijd met een onafhankelijke jury uit de betreffende discipline. Juryleden zijn steeds 'grote namen', die met hun ervaring veel aan de evenementen toevoegen.
  • De Keep an Eye Foundation selecteert zelf de doelen die zij begeleidt en begeleidt de projecten die dan ontstaan van begin tot eind. Daarom werkt Keep an Eye met een eigen vast team, waaronder drie projectleiders en voor onze galerie een curator. Deze visie/werkwijze is misschien a-typisch voor een fonds, maar het geeft wel de betrokkenheid van bestuur en medewerkers aan! Tot nu toe leverde dit een meerwaarde op voor de projecten; daarnaast ontstond een uitstekende en heel plezierige band met onze partners.
  • Met ingang van 2021 verstrekt Keep an Eye incidenteel steun aan soortgelijke andere stichtingen. De zogenaamde BLOK'S-projecten worden gefinancierd uit de reserves die resteerden door de Corona-pandemie.
  • Keep an Eye verstrekt geen individuele subsidies.

Keep an Eye werkt samen met deze partners