Hier kort iets over een 'a-typisch' fonds?

01-01-2020
Over het 'wat en hoe' van Keep an Eye vertellen we hieronder veel meer. Maar misschien is het een idee om ook al gelijk met de deur in huis te vallen door vast een paar highlights te noemen die je op deze site zou moeten lezen! Dat zijn ons platform 'Maker zoekt Maker', 'The Records', de Keep an Eye concertjes off-/online en de jonkies in het project 'the Youngsters'.
FOTO-ALBUM: in 2018 bestond Keep an Eye 10 jaar >>FOTO-ALBUM: in 2018 bestond Keep an Eye 10 jaar >>

Hier vind je een kleine index: 
 OVER ONS
• AANVLIEGROUTES 
• BACKSTAGE 
• CULTUURFONDS
• PROJECTEN 
• SAMENWERKING 
• GROTE NAMEN 
MEDEWERKERS

Ga hier verder voor Engelse samenvatting:
• ENGLISH SUMMARY


'Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal' - Albert Einstein

Bij de Keep an Eye Foundation draait alles om het ontdekken en ontwikkelen van opkomend creatief talent! We werken samen met toon- en kleuraangevende opleidingen en festivals in Nederland en daarbuiten om jonge, getalenteerde kunstenaars, ontwerpers, muzikanten en andere creatievelingen te ondersteunen. We bieden hen een platform naar een breder publiek, een kans om hun talenten te laten zien en te groeien. Bij Keep an Eye is het essentieel om zowel bestaande als nieuwe projecten te vernieuwen met elementen die écht van toegevoegde waarde zijn voor zowel de deelnemers als het publiek.

Onze stichting is volledig onafhankelijk en heeft geen commerciële belangen. We werken minimaal drie jaar samen met de opleidingen en festivals om nieuwe en verbeterde projecten te bedenken, waarbij studenten en alumni in de spotlights worden gezet. We creëren platforms waar zij zich kunnen presenteren, zowel op fysieke grote en bekende podia als online platforms en in ons magazine. 
Bij onze projecten besteden we veel aandacht aan begeleiding van de deelnemers, met coaching, training, workshops en masterclasses. Wat opvallend is en een echte pluim is voor onze jonge 'Keep an Eyers', is dat veel ervaren rotten en bekende persoonlijkheden ons met veel enthousiasme ondersteunen bij dit proces.

Video:
Masterclass Artist in Business »

Jong Metropole in Voormalig Zendstation Radio Kootwijk
Jong Metropole in Voormalig Zendstation Radio Kootwijk

Van startend student tot alumnus, van klein tot groot evenement

Keep an Eye is gericht op de kunst- en cultuursector, met speciale aandacht voor jong talent, zowel studenten als alumni tot maximaal 35 jaar oud. Sinds de oprichting in 2008 heeft Keep an Eye meer dan 15 jaar ervaring opgebouwd en ondersteunt momenteel 37 verschillende projecten, zowel groot als klein.

  • Naast het stimuleren van de organisatie van ondermeer exposities, shows, optredens en festivals, heeft Keep an Eye ook eigen initiatieven zoals de The Records, Concertjes, Maker zoekt Maker, Nieuwe Makers, Galerie Pouloeuff en the Youngsters. Bij competities werkt Keep an Eye altijd met een onafhankelijke jury bestaande uit vooraanstaande namen in het vakgebied, die met hun ervaring waarde toevoegen aan de evenementen.
  • Keep an Eye selecteert in principe zelf de doelen die ondersteund worden en begeleidt de projecten van begin tot eind. Daarom werkt de stichting met een vast team van drie projectleiders en een curator voor de galerie. Hoewel deze aanpak misschien atypisch is voor een fonds, toont het de betrokkenheid van het bestuur en de medewerkers. Deze aanpak heeft tot nu toe meerwaarde opgeleverd voor de projecten en heeft ook geleid tot een uitstekende relatie met partners.
  • Heb je vragen over samenwerken met Keep an Eye? Kijk dan in ons Beleidsplan.
    >> Keep an Eye heeft voorlopig geen ruimte voor nieuwe muziekprojecten.

Keep an Eye werkt samen met deze partners