Over Glodi, Selma, Michel, Tim en de AKF Sonneveldprijs

12-04-2018
Glodi Lugungu wint de jury- én de publieksprijs bij de strijd om de AKF Sonneveldprijs. Naast hem stonden Selma Visscher en Michel en Tim in de finale. Keep an Eye droeg een steentje bij met de Keep an Eye Masterclasses in het voortraject van deze competitie.

Volg het Kleinkunst Festival: < TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN 


(foto's: Jaap Reedijk)
De jury, bestaande uit Pietie van Veen (voorzitter, cultureel ondernemer), Ron Rijghard (theaterredacteur NRC), Anne van Rijn (cabaretier, theatermaker), Erik Jobben (directeur Schouwburg De Meerse) en Aike Dirkzwager (regisseur), reikte de juryprijs uit aan Glodi Lugungu met deze woorden: “De jury vond het een genot om naar Glodi te kijken en te luisteren. Hij is wat slungelig, maar stond zelfverzekerd, met een ontwapenende charme en veel schwung op het toneel. Zijn semi-naïeve presentatie koppelde hij aan enkele sterke en oergeestige verhalen. Zijn lange verhaal over deurtrekken is een klassieker in de dop. Het was goed opgebouwd, met treffende details, beeldend verteld en het vormde een absurd inkijkje in het familieleven. Vooral het niet blijven hangen in realisme, door het negende kind te laten verdwijnen, verdient applaus.”

Over de andere twee finalisten schreven zij:

Michel, Tim, Glodi, Selma en haar broer die haar musicaal begeleidde
Michel, Tim, Glodi, Selma en haar broer die haar musicaal begeleidde

“Michel en Tim vormen een karakteristiek duo met pit en flair. In hoog tempo speelden ze een reeks grappige sketches, met een spitsvondige rap over zelfingenomen jongens die in rijkdom geboren zijn. Geestig en bijzonder was ook het naspelen van een trailer.”.

“Selma maakte indruk met haar poëtische liedjes, fijnzinnige thematiek en een gedurfd concept, waarbij ze zichzelf vastpinde op een roltrap. Het eerste lied, over wereldse problemen die wel dichtbij kwamen, was grappig en aandoenlijk.
Selma toonde zich een veelzijdig performer, met een bijna technisch perfect optreden. Chapeau.”

  • Na diverse selectierondes, een try-out tournee door heel Nederland, coaching van verschillende theatermakers/regisseurs en de Keep an Eye Masterclasses streden de finalisten op 9 april 2018 om de AKF Sonneveldprijs 2018. Van september tot en met december 2018 gaan de drie finalisten op tournee door het hele land.