Wat verbindt Wende Snijders met Benjamin Herman?

13-09-2018
Die verbinding ligt eigenlijk wel voor de hand. Beiden zijn uitermate succesvol op het podium en gewend aan volle zalen. Maar zij weten ook allebei hoe moeilijk de weg naar die podia was. En misschien nog steeds is. Het Amsterdams Kleinkunst Festival en het Conservatorium van Amsterdam brengen hen nu samen in een zakelijk getint seminar voor jong startend talent. En de deelname daaraan is gratis*!

30 september 2018: Wende Snijders en Benjamin Herman te gast bij Keep an Eye Masterclasses - Seminar Artist in Business

Volg het Kleinkunst Festival: < TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN


Het Amsterdams Kleinkunst Festival organiseert op 30 september 2018 in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam het seminar ‘Artist in Business’. Een dag vol zakelijke workshops voor (beginnende) artiesten en muzikanten.

Het seminar wordt geopend door Wende en Benjamin Herman die samen in gesprek gaan over de zakelijke aspecten van het vak. Wat hadden zij gehoord willen hebben toen zij zelf nog studeerden? Wat hebben zij op zakelijk vlak zelf moeten ontdekken en ontwikkelen voordat zij gekomen zijn waar ze nu zijn?
Co de Kloet interviewt deze twee grootheden binnen het theater en muziek, waarna de deelnemers in groepen de verschillende workshops kunnen volgen.

  • Workshops 

# Copyright Buma Stemra; change music to money
Hoe werkt auteursrecht en hoe krijg je betaald?

# Online music streaming Fuga; different ways to put your music into the world
Leer meer over verdienmodellen en het verspreiden van je muziek over verschillende online platforms.

# Career planning; stay focused
Hoe ga je om met onzekerheden en hoe blijf je gemotiveerd in een wereld vol competitie?

# Crowdfunding Voordekunst; create a successful campaign
Hoe zet je een idee om in een succesvolle crowdfunding campagne?

# Fundraising; open the money boxes
Hoe werkt een cultureel fonds? Welke mogelijkheden zijn er voor muziek en kleinkunst?

# Social media building; create your own social identity
Hoe bereik je publiek via social media en wat is de beste strategie?

# Cultural entrepreneurship; learn tips and tricks about invoices and taxes
Hoe start je een onderneming? Krijg tips en tricks over het maken van facturen, betalen van belastingen en het voeren van een gedegen administratie.

  • Deelnemers*

De workshops worden aangeboden voor studenten van theateropleidingen, muziekstudenten van het Conservatorium van Amsterdam en voor professionele beginnende cabaretiers en muzikanten. 
Deelnemers aan de voorrondes van de AKF Sonneveldprijs krijgen de gelegenheid zich voor dit seminar in te schrijven. Deelname is gratis. De workshops hebben een beperkte capaciteit.

  • Datum en locatie

Zondag 30 september 2018, van 10.00 tot 17.00 uur, met aansluitend een borrel.
Conservatorium van Amsterdam- Oosterdokskade 151, Amsterdam.

  • Inschrijven

Inschrijven is mogelijk tot 17 september 2018 via de link: INSCHRIJVEN >

 

Met ingang van 2018 werkt het Amsterdams Kleinkunst Festival samen met de Keep an Eye Foundation in een nieuwe serie masterclasses voor jong aanstormend talent, gekoppeld aan het concours om de AKF Sonneveldprijs. 
Met de samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt de kwaliteit van de individuele deelnemers aan het concours verhoogd. Daarmee wordt ook de ontwikkeling van de kleinkunst in Nederland versterkt. De samenwerking vormt daarmee een belangrijke impuls voor de kleinkunstsector als geheel. Bovendien versterkt het Amsterdams Kleinkunst Festival hiermee de verbindende factor tussen de kunstvakopleidingen en de beroepspraktijk.